La moda de Pertegaz ompli el Museu de la Festa d’Algemesí

L’exposició arreplega trenta peces úniques d’aquest modista aragonés, considerat un dels més prestigiosos de la moda espanyola

Manuel Pertegaz va ser un dels modistes espanyols més exclusius / À Punt NTC

El modista aragonés Manuel Pertegaz, que va vestir personalitats com Jacky Kennedy, Ava Gardner i la Salomé que va guanyar Eurovisió, és l'objecte de desig d'una exposició antològica al Museu de la Festa d’Algemesí (Ribera Alta).

Pertegaz vestia la dona elegant, però sense ostentació. La qualitat era imprescindible, per això es va convertir en el més exclusiu entre els modistes espanyols. Els patrons del dissenyador aragonés brillaven sense estridències. Una agulla que va delinear la silueta de dones com Audrey Hepburn. Per aquest motiu, les col·leccions anuals d'indumentària que hi ha en exhibició han atret ja 14.000 visitants.

Guillem Alventosa, comissari de l’exposició, ha explicat que l'artista "va començar a crear de forma autodidacta, per a les seues germanes o fins i tot per a amigues", un recorregut que l'ha portat a elaborar el riquíssim patrimoni tèxtil que ara es troba a l'exposició, cedit per col·leccions privades. Fins a trenta peces úniques conformen una retrospectiva de l'home que va crear uniformes per a les hostesses d'Iberia.

Julio Blasco, director del Museu de la Festa, ha posat valor al rigor expositiu de les mostres d'indumentària que cada any es fan a Algemesí i que té un poder de convocatòria heterogeni: des de fotògrafs de la revista Vogue, fins a estudiants o persones enamorades de la costura.

També et pot interessar