La mítica botiga Discos Amsterdam de València celebra 40 anys

Dos concerts gratuïts congregaran bandes valencianes versionant èxits de les darreres quatre dècades

La mítica Discos Amsterdam celebra 40 anys / À Punt NTC

Discos Amsterdam, la meca valenciana de la música durant quatre dècades, celebra el seu aniversari amb dues festes intergeneracionals i mirant al futur. Amb més de 140 concerts i desenes d’exposicions i presentacions, l’establiment ha sigut un catalitzador cultural de primer ordre a la capital del Túria.

Lluny de quedar-se arrere amb l’eclosió dels dispositius digitals, aquest lloc de resistència ha trobat en les noves generacions de parroquians un filó per a continuar molt viu gràcies al ressorgiment d’un moviment que troba en els discos el seu objecte fetitxe. 

Les celebracions del seu 40é aniversari comencen aquest dissabte amb una primera festa al Loco Club de València, en la qual actuaran Star Trip, Petit Mal, La Gran Esperanza Blanca i els Platz.

La sala 16 Toneladas prendrà el relleu, el pròxim dissabte 12 de novembre, per a la segona festa que acollirà bandes com Hank Idory, Los Radiadores, Badlands, Serie B i Carolina Otero & The Someone Elses.

The Velvet Underground, Leonard Cohen, The Rolling Stones, Pixies, The Beatles o Teenage Fanclub seran alguns dels protagonistes que aquests grups versionaran. L’accés al concert és gratuït, amb una invitació que cal recollir a l’establiment.

Juan Vitoria, al timó del projecte des de l'obertura, es posarà als plats per a posar la cirereta les dues nits amb un dj set que rememorarà alguns dels èxits més ballables de les últimes dècades. 

Obert el 1982 en un Nuevo Centro que també venia d’obrir les portes, el local ha sigut testimoni del sorgiment de diversos estils musicals, especialment en l’òrbita del pop-rock, però també del bakalao o el pop comercial, i ha enriquit els moviments urbans que l'han acompanyat durant dècades.

També et pot interessar

stats