Tanca la mítica sala Clan Cabaret d’Alacant

La ciutat acomiada un espai que ha vist créixer diferents generacions de joves al llarg de més de tres dècades

Actuació al Clan Cabaret / À Punt NTC

Alacant diu adeu a un dels locals d'oci més emblemàtics de la ciutat: la sala Clan Cabaret. La sala, ubicada a poques passes del Mercat Central, s’havia convertit en tot un referent per a joves de diverses generacions al llarg de les més de tres dècades d'activitat. Es tanca així un capítol important en el camí de la ciutat cap a la modernitat.

El temps, però, passa per a tots, també per a Mamen Serrano, fundadora del Clan Cabaret, que ara es jubila. "Ho visc emocionada, i en cert sentit també amb un poc de culpabilitat", confessa davant les càmeres.

Una dona valenta que, sense saber-ho, quan va obrir aquesta sala ara fa 32 anys, va trencar motles i la va convertir en un lloc especial per a molts alacantins i alacantines. De fet, Serrano recorda aquells temps com un moment en què hi havia "molta curiositat i moltes ganes de fer coses".

Mamen oferia tardeo quan encara no existia la paraula i feia afterhours per a aquells que es resistien a abandonar la nit i recollir-se a casa. Era en essència, un revulsiu cultural per a la ciutat.

El seu xicotet escenari era clau per als artistes de distàncies curtes. Per ací van passar monologuistes, contacontes, cineastes i músics. També figures de referència com Pablo Carbonell, Albert Pla o Javier Krahe. I, per descomptat, el bo i el millor de la comèdia nacional.

La notícia del tancament arribava a través de les xarxes socials de la sala: "Després de 30 anys al peu del canó [...] hem de tancar i acomiadar-nos dels nostres clients".

Mamen Serrano va ser una de les primeres dones empresàries de la nit en l’Alacant dels anys noranta i les xarxes socials s'han omplit aquests dies de nostàlgia i agraïment pel lloc especial que va aconseguir crear. Un adeu com cal a un local que va transformar la vida social i cultural de la ciutat.

També et pot interessar

stats