El Misteri d'Elx fa vibrar la basílica de Santa Maria

Aquesta vesprada se celebra el segon acte, la Festa, d'un drama sacrolíric que representa l'assumpció de la Mare de Déu.

Celebració de la Festa a la basílica de Santa Maria
Celebració de la Festa a la basílica de Santa Maria

La primera jornada del Misteri d'Elx, coneguda com la Vespra, s'ha representat aquest dimarts a la basílica de Santa Maria d'Elx. Hui, 15 d'agost, per la vesprada se celebra el segon acte, la Festa. Es tracta d'un drama sacrolíric que representa la dormició, l'assumpció al cel i la coronació de la Mare de Déu.

La majestuosa magrana daurada ha baixat del cel de la basílica de Santa Maria i d'allí ha eixit l'àngel per a anunciar a la Mare de Déu la seua mort. La Vespra i la Festa són els noms populars dels dos actes del Misteri d'Elx, un drama sacrolíric declarat per la Unesco Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat.

El dimarts, 14 d'agost, s'ha escenificat la mort de la Mare de Déu. Era el primer acte, anomenat la Vespra. Aquest dimecres de vesprada arriba la segona part, la Festa, en què la Mare de Déu és coronada i ascendeix al cel en cos i ànima. Cantada en valencià antic, amb fragments en llatí, tots els papers estan representants per homes. Data de mitjan segle XV, quan les dones tenien prohibit actuar dins d'una església.

També et pot interessar

stats