El Misteri d'Elx torna enguany del 29 d'octubre a l'1 de novembre

Els majors de 12 anys que hi participen hauran d'estar vacunats amb la pauta completa, complint amb les mesures sanitàries

Xiquets actors representant el drama sacre-líric religiós El Misteri d'Elx
Xiquets actors representant el drama sacre-líric religiós El Misteri d'Elx / Europa Press

La Junta Rectora del Patronat del Misteri d'Elx ha acordat recuperar la celebració de la Festa a la basílica de Santa María els dies 29, 30 i 31 d'octubre i 1 de novembre, en la data que tradicionalment tenen lloc les sessions extraordinàries. D'aquesta manera, es reprén la representació de l'obra, patrimoni de la humanitat des de 2001.

La decisió de la Junta Rectora es dona després de la suspensió de les representacions d'agost de 2020 i el trasllat de la celebració de 2021, a conseqüència de la crisi sanitària per la Covid.

El president executiu del Patronat, Francisco Borja, ha assegurat que és una vertadera alegria anunciar que el Misteri d'Elx torna a celebrar-se i que torna a tindre lloc “una de les principals manifestacions culturals i identitàries del municipi, que continua perpetuant-se després de més de cinc segles”.

Les representacions es duran a terme amb totes les mesures sanitàries requerides per a minimitzar el risc de contagi. Per això, les persones majors de 12 anys que participen en la representació han d'estar vacunades amb la pauta completa i els cantors es faran una prova de detecció de la Covid abans de cada escenificació.

L'aforament de públic quedarà limitat al nombre que marquen en el moment les normes sanitàries. El 24 de setembre s'iniciarà la venda d'entrades per als protectors del Misteri d'Elx i l'1 d'octubre, per al públic general. Aquestes entrades podran adquirir-se per als assajos generals dels dies 29, 30 i 31 d'octubre.

Per a l'1 de novembre, en què es representen la Festa i la Vespra, faran un sorteig per al repartiment de les entrades gratuïtes, ja que les mesures de control impedeixen que hi haja un accés a porta oberta.

També et pot interessar