El 'Misteri d’Elx' torna a cobrar vida amb el cicle de tardor

La basílica de Santa Maria ha esgotat les entrades per a veure les representacions d’octubre i novembre.

Assaig del ‘Misteri d’Elx’

Complint amb la tradició que marquen els anys parells, el Misteri d'Elx ha obert el cicle extraordinari de tardor amb representacions en els mesos d’octubre i novembre. Aquesta entrega és complementària a la que anualment es representa en agost per a commemorar la festivitat de la Mare de Déu de l’Assumpció.

Tant el primer assaig general, que es va celebrar aquest divendres, 26 d’octubre, com el segon del dissabte 27, han omplit de gom a gom la basílica de Santa Maria d’Elx i han esgotat les entrades. L’1 de novembre es tornarà a representar amb La vespra (a les 10 del matí) i La festa (a les 5 de la vesprada). Aquest cicle de tardor se celebra en un ambient diferent respecte al del mes d’agost, tot i que els i les intèrprets s’hi entreguen amb el mateix fervor.

El Misteri és un tresor cultural del poble d'Elx i una de les joies més preuades del patrimoni valencià. Ha rebut nombroses condecoracions i reconeixements, entre els quals destaca la declaració el 18 de maig de 2001 com a Obra Mestra del Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat per part de la Unesco.

També et pot interessar

stats