El Misteri d’Elx protagonitza dos dels temes del primer disc de La Maria

La cantant d’Oliva assegura que li va impactar l'espectacle i la qualitat vocal de la representació del drama quan en va assistir a un assaig

La Maria interpreta un dels seus dos temes dedicats al Misteri d'Elx en el seu primer àlbum

Un homenatge al Misteri d’Elx i amb què La Maria ha tornat a sorprendre. La cantant d’Oliva ha tret a la llum el seu primer disc, L’Assumpció, en què ha fusionat, una vegada més, la tradició del cant valencià amb la transgressió, i dedica dos temes a aquest drama medieval.

Assegura que, des que va assistir a un assaig del Misteri d’Elx, va quedar impactada “per l’espectacle en si, però sobretot per la qualitat vocal dels participants”, reconeixia aquest divendres en Les notícies del matí, on l’artista ha presentat el seu primer treball.

Els arranjaments electrònics han permés incorporar elements propis de la música religiosa, com els òrgans i les campanes, a les peces. En la seua visita als estudis d’À Punt ha admés que tenia “moltes ganes” de treballar amb temes del Misteri d’Elx, perquè “és pura tradició valenciana”.

Després del senzill Mon vetlatori, al novembre, que va ser "un èxit de crítica i de visites en les xarxes", la cantant d'Oliva reuneix ara huit peces produïdes per Tono Hurtado "on la mescla de sons orgànics i electrònics mantenen un diàleg inevitablement addictiu".

En paraules del crític Josep Vicent Frechina, expert en música tradicional valenciana, "impressiona, ja que hi ha tradició i transgressió, foscor i brillantor, serenitat i espasme, una comunió de forces antigues i modernes al servei del sentiment, l'emoció, l'esgarrifança que fa eriçar pell i memòria".

Les cançons de La Maria estan inspirades en estructures del cant valencià i motius de la música tradicional, però "trenquen els motles artístics" que sovint s'atribueixen al gènere, recalquen des de la producció del disc.

També et pot interessar

stats