El Misteri d'Elx, 20 anys sent patrimoni de la humanitat

El 18 de maig de 2001 és una data marcada al calendari per tots els il·licitans i il·licitanes. La festa va ser declarada aquell dia obra mestra del patrimoni oral i immaterial de la humanitat

20 anys del Misteri d'Elx com a patrimoni de la humanitat
18 de maig 2021 - 13:19

Fa 20 anys que les campanes van començar a repicar a Elx, al Baix Vinalopó, per a anunciar una notícia: el Misteri d'Elx es convertia en patrimoni de la humanitat. Les càmares de la televisió valenciana es van traslladar a la casa de la festa per a veure com rebien aquesta notícia. Eren les 15:45 hores quan Koichiro Matsusura, president de la UNESCO l'any 2001, notificava des de París la tan anhelada notícia.

El Misteri és des de hui universal Manuel Tarancón - Conseller de Cultura i Educació

El Conseller de Cultura i d'Educació d'aquell moment, Manuel Tarancón, reconeixia l'esforç del poble il·licità per preservar aquesta tradició durant més de 600 anys. També aprofitava l'ocasió per a reconéixer el mèrit de la Generalitat per a gestionar la petició: "Aquesta proposta que tant ha treballat la Generalitat i que ha presentat el Ministeri de Cultura, ha estat reconeguda per la més alta institució en el món de la cultura".

També et pot interessar

stats