Els missatgers reials arriben a la Comunitat Valenciana i arrepleguen les cartes dels més menuts

Aquest dilluns han visitat Vila-real i a Alacant han muntat un campament amb una bústia on la xicalla pot anar per a donar-los les missives per als Reis

Els missatgers de Ses Majestats els Reis d'Orient a Vila-real aquest dilluns
Els missatgers de Ses Majestats els Reis d'Orient a Vila-real aquest dilluns / À Punt NTC

Només falten deu dies per a la nit de Reis, i per tant Ses Majestats d'Orient han de començar a preparar-ho tot per a poder dur regals a totes les xiquetes i els xiquets que s'han portat bé. Per això, els seus representants, els missatgers reials, estan visitant el territori valencià aquesta setmana i arreplegant les cartes on la xicalla ha escrit què els agradaria trobar-se davall de l'arbre el matí del dia 6 de gener.

A Vila-real (Plana Baixa) la Joventut Antoniana Vila-real, amb la col·laboració de la Regidoria de Joventut, ha organitzat una sèrie d'actes per a rebre'ls com mereixen. Aquest dilluns de matí centenars de xiquets i xiquetes han omplit la plaça Major per a entregar les cartes als missatgers reials, que les portaran als reis Melcior, Gaspar i Baltasar perquè tots els menuts tinguen el 6 de gener els regals que han demanat.

En aquest acte, les famílies també han pogut adquirir les tradicionals casques i avellanes, així com la palla i les garrofes, a més de les xapes amb la imatge dels Reis i els segells oficials, imprescindibles perquè les cartes arriben a Orient i la venda dels quals serveix per a sufragar l'activitat de l'entitat social.

Campament de carters reials a Alacant

D'altra banda, a Alacant els carters reials han començat aquest dilluns a arreplegar les cartes en el Campament de Carters Reials que hi ha a la plaça de Gabriel Miró de la ciutat. Estaran allí per a rebre els desitjos de xiquets i xiquetes cada dia de 9:00 a 14:30 hores i de 16:00 a 21:30 hores, excepte el 4 de gener, que només atendran en horari matinal.

Campament de Carters Reials a Alacant
Campament de Carters Reials a Alacant / Ajuntament d'Alacant

És una iniciativa impulsada per la Regidoria de Festes d'Alacant dins del programa "Nadal en gran". L'accés al campament és gratuït, però cal sol·licitar cita a través d'aquest web. Es permetrà un màxim de dotze cites per cada franja de quinze minuts, i en cadascuna hi podran accedir sis persones.

El campament està ambientat en l'època i lloc de procedència dels Reis d'Orient i s'hi poden conéixer els patges de Melcior, Gaspar i Baltasar, que han situat xicotetes botigues per a allotjar-se dins de la plaça. A més, han col·locat una bústia gegant perquè la xicalla envie les cartes als Reis.

Fàbrica reial de joguets a València

Pel que fa a la província de València, al Parc Central del Cap i Casal s’ha inaugurat la fàbrica nadalenca de joguets, carbó i caramels dels Reis d’Orient per a preparar-ho tot de cara a la Nit de Reis, la nit amb més faena de l’any per a Ses Majestats. 

Els Reis Mags inauguren en el Parc Central la seua fàbrica nadalenca de joguets, carbó i caramels
Els Reis Mags inauguren en el Parc Central la seua fàbrica nadalenca de joguets, carbó i caramels / Armando Romero (Junta Central Fallera)

El regidor de Cultura Festiva i Comerç, Carlos Galiana, i les falleres majors de València, Laura Mengó i Paula Nieto, no han volgut perdre's la inauguració d'aquesta fàbrica de joguets, amb el lema "On viu la màgia dels Reis d'Orient".

Galiana ha convidat tothom a visitar aquest espai gratuït que amplia l’oferta nadalenca de la ciutat, i per la seua part les falleres majors han assenyalat que els ha agradat molt la fàbrica i que hi tornaran algun dia amb les respectives corts d’honor. 

També et pot interessar

stats