Miradors de l’Horta visibilitza els reptes del camp a través de nou instal·lacions artístiques immersives

El festival, que arriba a la quarta edició, es pot visitar en set municipis de l’Horta Nord fins al 5 de novembre

Torna el festivals dels Miradors de l'Horta amb nou instal·lacions artístiques sobre les problemàtiques del camp / À Punt NTC

El festival Miradors de l'Horta torna en la seua quarta edició amb nou instal·lacions efímeres per fer-nos reflexionar sobre els problemes principals del camp i visibilitzar el treball agrícola a través de l'art.

El barranc del Carraixet és el nexe d’unió dels camps de set municipis de l’Horta Nord —Alfara del Patriarca, Bonrepòs i Mirambell, Foios, Vinalesa, Almàssera, Albalat dels Sorells i Meliana— que acullen aquestes intervencions fins al 5 de novembre.

Enguany el lema és “Amb els peus en terra”, una crida a fer valdre els productes de quilòmetre zero i una crítica a les estratègies de les institucions. “Diuen que posaran el producte en valor i al final acaba produint-se una mena de gentrificació amb una mirada massa turística, quan el que cal fet per a recuperar l’horta és millorar el treball de l’agricultor”, afirma l’arquitecte Miguel Arráiz, un dels participants.

“Hem aprofitat els elements de l'entorn per a fer una escenografia d'advertència de perill o alerta, visibilitzant un dels problemes de l'horta com és la construcció urbanística i d'infraestructures”, explica Ricardo Ruiz que, amb Reyes Pe, han plantat una falla enmig del camp.

Sawu Studio posa la nota de color en aquesta edició amb una instal·lació creada amb fustes acolorides que representen una abraçada que entrellaça agricultors i consumidors. I la casa dels Artillers de Foios ofereix una experiència immersiva a través de la llum i el so, de la mà de Blanca Añón i Democràcia.

A banda de les instal·lacions, s’han organitzat ciclovisites guiades, tallers per als més menuts, música en directe o showcookings durant els tres caps de setmana en què té lloc el festival. Una oportunitat per redescobrir l’horta.

També et pot interessar

stats