Els miracles de sant Vicent Ferrer tornen als carrers després de dos anys

Xiquets i xiquetes són els protagonistes d’aquesta tradició secular 

Els miracles de sant Vicent Ferrer tornen als carrers després de dos anys
25 d'abril 2022 - 22:00

Els miracles de sant Vicent Ferrer han tornat als carrers després de dos anys, i durant tot el dia d’aquest dilluns s’han representat als diferents altars de la ciutat de València. Es tracta d'una tradició secular en la qual els protagonistes són els xiquets i les xiquetes. 

Enguany, nou altars vicentins s'han presentat al Concurs dels Miracles de Sant Vicent Ferrer, concurs que celebra el dia gran. El primer premi ha sigut per al de Xirivella, que ja van guanyar el 2019 i que ara revaliden gràcies a El miracle dels miracles.

Tal com explica la directora de l’Altar Miracles de Xirivella, Encarna Martí, es tracta d’una composició de tres miracles “xicotets”, que combina una escena divertida amb altres dues més tràgiques. 

El segon premi ha sigut per a l'altar del Tossal de València, que també ha guanyat el premi al millor sant Vicent amb El pare que mai descansa.

Però, els premis no són el més important, sinó tornar al carrer dos anys després. “Tornar-hi una altra vegada per a fer el miracle, per a nosaltres és un orgull i una satisfacció”, assegura Xavier Doménech, president de l’altar Tossal. 

Els miracles de Sant Vicent, que es representen des de finals del segle XV, són considerats una de les mostres de teatre infantils més importants de València.

També et pot interessar

stats