El Ministeri de Cultura formarà part del Patronat del Palau de les Arts

El conseller Vicent Marzà i el ministre José Guirao també acorden construir l'Arxiu Històric de Castelló de la Plana i reformar la Biblioteca Pública Azorín d'Alacant.

Representació al Palau de les Arts de València
Representació al Palau de les Arts de València / Miguel Lorenzo i Mikel Ponce (Europa Press)

El Ministeri de Cultura entrarà a formar part del Patronat del Palau de les Arts Reina Sofia de València i nomenarà els representants en l'organisme. Aquest ha estat un dels principals acords a què han arribat el conseller d'Educació i Cultura, Vicent Marzà, i el ministre José Guirao. En la trobada tots dos han parlat del "compromís d'actuació immediata" per a crear l'Arxiu Històric de Castelló de la Plana i reformar la Biblioteca Pública Azorín d'Alacant.

Així ho ha explicat el conseller Marzà després de la que ha sigut la primera reunió formal amb el ministre de Cultura amb l'objectiu de tractar diversos temes relacionats específicament amb la cultura de la Comunitat Valenciana.

Marzà ha destacat la "capacitat de treball conjunt entre diferents administracions, una bona mostra del que hauria de ser en el futur i havia d'haver sigut en el passat". La incorporació de la representació del Ministeri de Cultura en el Patronat dels Arts és un "pas importantíssim" reivindicat en repetides ocasions pel Govern Valencià, ha dit el conseller.

Quant a l'Arxiu Històric de Castelló, el conseller ha recordat que "és de les poques províncies de l'Estat que encara no disposa d'un espai d'aquestes característiques" i ha dit que "la construcció començarà a primeries del 2020". A més, ha subratllat la importància de "tindre un calendari de les millores de la Biblioteca Pública Azorín d'Alacant, un espai del Ministeri que gestiona la Conselleria, així com els detalls de com s'organitzarà el servei de biblioteca mentre fan les obres".

També et pot interessar

stats