'Mindanao', premi À Punt al millor curt de la sisena edició de l’Skyline Benidorm Film Festival

L'alacantí Javier Marco ha rebut el guardó a la millor direcció per 'Amianto', curtmetratge que narra la vida d'una parella que subsisteix venent ferralla

'Mindanao' està nominada a un Goya
Una de les escenes de 'Mindanao' / À Punt NTC

Mindanao, el curt que firma Borja Soler, ha aconseguit el Premi À Punt al millor curtmetratge valencià dels que participaven en la sisena edició de l’Skyline Benidorm Film Festival, que s’ha tancat aquest dissabte. El jurat ha destacat “la capacitat dels seus creadors per a retratar la corrupció i els seus protagonistes més enllà dels tòpics, aprofundint en el vessant humà i els motius últims del seu comportament”.

Aquesta producció, que protagonitza Carmen Machi, aborda qüestions universals, com ara “la pèrdua de la innocència primigènia”, com ha destacat el jurat. Daniel Remón i Borja Soler han creat el guió d’aquesta producció audiovisual que ha guanyat els 500 euros que comporta el guardó d'À Punt Media.

Pel que fa a la interpretació de Mindanao, el jurat ha destacat el paper de l’actriu Carmen Machi que, en paraules del jurat d’aquest guardó, “encarna un personatge que busca sentit a la seua existència”.

En el curt guanyador del premi À Punt, Marisol, una alcaldessa d’un municipi costaner passa les últimes hores en llibertat, envoltada pel seu equip, en el qual està la mà dreta del seu partit, l’empresari amb qui va construir un xicotet imperi, una secretària amb poques llums, un cantant de copla i la seua parella.

L'alacantí Javier Marco ha rebut el guardó a la millor direcció per Amianto, curtmetratge que narra la vida d'una parella que subsisteix venent ferralla i que troba una disfressa d'eriçó coberta d'amiant en un abocador.

En aquest festival, que s’ha celebrat a la ciutat de la Marina Baixa durant l'última setmana, han participat produccions audiovisuals de tot l’àmbit nacional, però també de països iberoamericans.

Totes elles s’han pogut veure de manera gratuïta. A més, dins de la programació del festival, s’han celebrat activitats relacionades amb l’àmbit audiovisual, com tallers de doblatge o de stop-motion, així com l’homenatge al desaparegut Roberto Pérez Toledo. 

També et pot interessar

stats