El MIM de Sueca reunirà 90 artistes en 60 espectacles

Del 15 al 19 de setembre acollirà dues estrenes absolutes de representacions de teatre gestual i dotze a la Comunitat Valenciana

Un espectacle de mim de l'edició de 2016 de la mostra internacional de teatre gestual de Sueca
Un espectacle de mim de l'edició de 2016 de la mostra internacional de teatre gestual de Sueca / Mostra Internacional de Mim de Sueca

Vora 90 artistes, quasi 60 representacions a càrrec d’unes 25 companyies, quatre espectacles que es veuran per primera vegada a Espanya i dos estrenes més absolutes. Són algunes de les impressionants xifres de la mostra de mim més important del nostre territori, el MIM de Sueca, que al setembre arriba a la seua 31a edició, després del parèntesi al qual va obligar la pandèmia l’any passat. 

Enguany s’han programat quasi 60 espectacles entre el 15 i el 19 de setembre, encara que el 3 de setembre els espectadors podran fer un tast del que oferirà la mostra de teatre gestual amb una primera representació. 

Alguns dels espectacles es podran veure en nous escenaris, perquè la pandèmia obliga a limitar l’aforament dels espais tancats al 75% i també a controlar l’aforament de les representacions que es faran a l’aire lliure per a complir amb les mesures sanitàries, segons ha avançat Joan Santacreu, el director de la Mostra Internacional de Mim de Sueca, en Les notícies del matí

La situació sanitària obligarà enguany a limitar l'aforament dels espectacles a l'aire lliure de la mostra de teatre gestual de Sueca
La situació sanitària obligarà enguany a limitar l'aforament dels espectacles a l'aire lliure de la mostra de teatre gestual de Sueca / Francesc Vera (Mostra internacional de Mim de Sueca)

No obstant això, Santacreu ha remarcat que la mostra d’enguany serà segura. “L’aforament de tots els espais està controlat, les butaques, fins i tot les dels espectacles gratuïts, s’assignen prèviament, i tot el festival estarà marcat per la prudència”, aclaria el director del festival. Les entrades es posaran a la venda d'ací a unes setmanes. 

En la mostra de mim d’aquest 2021 es podran veure la majoria dels espectacles que estaven programats l’any passat, quan finalment es va haver de suspendre aquest festival per la pandèmia. Un any després, companyies de cinc països –Xile, França, el Regne Unit, Portugal o Alemanya– portaran el seu teatre gestual fins a la capital de la Ribera Baixa. 

El responsable d’aquesta consolidada mostra també ha avançat en À Punt que durant la tercera setmana de setembre es veuran a Sueca dues estrenes absolutes. A més, una dotzena de representacions de mim s’estrenaran a la Comunitat Valenciana. 

Entre els espectacles més destacats, Santandreu ha citat la classe magistral que oferirà Luis Thoreau, de la companyia Hipocamp, el segon espectacle de Manolo Alcántara, Déjà vu; així com l’espectacle que oferirà la companyia britànica Gandini Juggling en què, a més dels malabars, la música interpretada per un quintet local serà la protagonista.

També et pot interessar

stats