El MIM a Sueca arranca amb reflexió, humor i teatre a peu de carrer

La reflexió, l'humor i el teatre de carrer recuperen els espais més emblemàtics de la localitat com a seu de les representacions

'Libèl·lula', una de les representacions de la programació d'enguany
'Libèl·lula', una de les representacions de la programació d'enguany / MIM Suèca

El municipi de Sueca, a la Ribera Baixa, acull des d’aquest dimecres i fins al diumenge 17 de setembre la 33a edició de la Mostra Internacional de Mim, que uneix la reflexió, l'humor i el teatre de carrer en una programació que recupera els espais més emblemàtics de la localitat com a seu de les representacions.

Els espectacles comencen amb els navarresos Qabalum i la seua La medida que nos ha de dividir. Es tracta d'una obra per a majors de catorze anys on Diego Pazó i Lucía Burguete reflexionen sobre la inquietud, el desig, la il·lusió, el dubte o la urgència de l'individu. L’Espai Joan Fuster acollirà dues sessions a les 19:00 i les 21:00.

L'humor i l'espontaneïtat del teatre de carrer es traslladen a la plaça Sant Pere de la mà de D’Irque & Fien amb Carrousel des moutons. El duo belga ofereix una obra per a tots els públics que combina música, treball físic i grans riallades, tot al voltant d'un piano en equilibri i una caixa de música. Es podrà veure a les 19:00 i a les 23:30 i l'accés és gratuït.

Una escena de la representació 'Carrousel des Moutons'
Una escena de la representació 'Carrousel des Moutons' / MIM Suèca

Un dels espais més emblemàtics de Sueca, el molí del Pasiego, obri les portes el dimecres per a acollir Idiòfona, de Joan Català. A les 20:00 hores, l'autor català combinarà el teatre d'objectes amb el moviment, la plasticitat i una gran instal·lació sonora en l'espai públic. Es tracta d'una obra per a majors de catorze anys amb una passada única aquest dia i una altra el dijous.

El veí del costat, el treball més íntim i local

Durant tot el festival, els espectadors podran gaudir d'una proposta única concebuda en exclusiva per a aquesta edició, feta en col·laboració amb la Comissió Espanyola d'Ajuda al Refugiat (CEAR) de Sueca i sota la direcció de la companyia Pont Flotant: El veí del costat. Es tracta d’un taller de creació col·lectiva, feta per veïnes i veïns de Sueca que reflexiona sobre la identitat, de la cultura i de les relacions humanes. Des de les 20:30 hores del dimecres i en una passada diària a la sala Els Portxets.

Per a acabar, la programació del dimecres inclou la representació de Zero en conducta i la seua La mecànica del alma, eh man hé. El CM Bernat i Baldoví acull un xou de teatre físic, dansa i animació on Nolan, un personatge de fusta, suro i cartó, es qüestiona la seua existència. L'obra, que tornarà a escena el dijous, tindrà lloc a les 22:00 hores. Prèviament, els seus autors Julieta Gascón i José Antonio Puchades-Putxa impartiran una classe magistral al mateix recinte per a indagar en els secrets del teatre físic i d'objectes.

La titella de fusta i suro de l'obra 'La mecànica de l’ànima, Eh man hé'
La titella de fusta i suro de l'obra 'La mecànica de l’ànima, Eh man hé' / MIM Suèca

“Hem treballat de valent enguany perquè el festival estiga a l'altura de l'exigència del públic, al qual convidem a vindre amb una mirada verge, sense filtres i deixant-se portar per totes les creacions i talent que visiten Sueca aquesta setmana”, ha dit la directora artística i coordinadora del MIM a Sueca, Ángeles González.

El MIM recupera espais i obri altres nous

La 33a edició del MIM destaca per la recuperació d'alguns espais escènics, així com l'estrena en nous emplaçaments. Així, tornen a la programació la sala Els Portxets, el Casal Jove i el Sequer del Casal Jove. A més, el teatre de carrer troba un nou emplaçament a l'aire lliure al parc de l'Estació, on els portuguesos PIA Projectos de Intervenção Artística estrenaran la seua obra d'intervenció de l'espai urbà Passagem durant el divendres i dissabte.

Pintat amb roig i blanc, 'Passagem' és una performance de teatre
Pintat amb roig i blanc, 'Passagem' és una performance de teatre / MIM Suèca

Les entrades de tots els espectacles poden adquirir-se en línia en les webs mimsueca.com i notikumi.com, al Centre Municipal Bernat i Baldoví i al Poliesportiu Cobert.

També et pot interessar

stats