La millor xaranga d'Espanya és de Foios

A Banda de la Banda (ABDLB) guanya el huité Festival Nacional de Xarangues celebrat a Poza de la Sal

La millor xaranga d'Espanya és de Foios / À Punt NTC

La xaranga de Foios A Banda de la Banda (ABDLB) ha guanyat la huitena edició del Festival Nacional de Xarangues, celebrat a la població burgalesa de Poza de la Sal, per la qual cosa s'ha convertit en la millor d'Espanya.

El grup, compost per tretze músics i amb onze anys de trajectòria, va concursar contra representants d'Andalusia, Aragó, Astúries, Castella i Lleó, Castella-la Manxa, Catalunya, Madrid, Euskadi, Múrcia i les Illes Canàries, segons ha informat la banda en un comunicat.

ABDLB va compartir pòdium amb Los Espontáneos, d'Aragó, que van aconseguir el segon lloc; Tropachequera, de Múrcia, el tercer; Bufant Fort Street Band, de Girona, el quart; i La Alternativa, de Madrid, amb el cinqué.

La banda també va guanyar el premi a la millor percussió, amb Alfredo Sarsa, Adrián Císcar i Bruno Armengot.

El portaveu d'ABDLB, Toni Muñoz, ha assegurat: "Aquest premi és el resultat de tot el treball d'aquests últims anys. Ens aporta la motivació de continuar creixent com a xaranga i tocant per tot el panorama nacional".

Els músics van apostar per al primer acte per un arranjament musical propi compost per José Luis Rodrigo, trompetista de l'agrupació. La peça va ser un "mix" musical, d'una duració de set minuts per a tots els públics, en la qual van combinar les cançons més actuals al costat de les que van marcar a generacions passades.

Després d'aquesta primera passada, van superar les dues següents proves, compostes per dues cercaviles amb parades en diferents punts turístics de la població. Els músics havien d'animar, divertir i mantindre l'entusiasme de tota la població enfront de les altres xarangues rivals.

Els valencians van finalitzar el curs, que va reunir uns 8.000 visitants, alçant-se amb el títol de millor xaranga d'Espanya després dels seus dos últims triomfs, ja que va ser el 2019 quan la xaranga va guanyar un dels concursos més importants del país, el Concurs Nacional de Xarangues de Sotrondio, al costat d'un segon premi en el Concurs Nacional de Xarangues de Escucha.

També et pot interessar

stats