El millor reporter gràfic d’Europa és un fotògraf de Borriana

Els professionals europeus distingeixen Manolo Navarro, entre 50.000 creadors que es disputaven els premis, per unes instantànies de bous al carrer

El borrianenc Manolo Navarro, millor reporter gràfic d’Europa

El borrianenc Manolo Navarro és el millor fotògraf europeu de fotoperiodisme. La Federació de Fotògrafs Professionals Europeus considera que aquest professional de la Plana Baixa, quarta generació d'una nissaga de borrianencs dedicats a la fotografia, és el millor en la modalitat de reportatge gràfic.

“Estar ahí ja és un premi, arribar al primer ja és... el súmmum”, admetia orgullós entre rialles. Navarro ha rebut aquest guardó que el situa al capdavant en la professió en una gala celebrada a Roma.

Les tres obres que Manolo Navarro ha presentat al certamen reflecteixen la tradició dels bous al carrer a la Comunitat Valenciana, una afició que aquest reconegut fotògraf té des de ben menut. “És una espècie de bogeria, has d’esperar-los bé per davant, bé per darrere per a fer la foto en el moment idoni”, explica juntament amb el guardó que ha recollit a Itàlia.

Després de més de vint-i-cinc anys darrere de l'objectiu disparant fotos als bous, aquest fotògraf borrianenc ha desvelat a À Punt el seu secret per a traure la millor instantània: “Si vols tindre un material més delicat, més exclusiu, si vols que transmeta emoció, l’has de sentir”, exposava a À Punt.

Manolo Navarro atresora més premis a Espanya i el seu objectiu és compaginar el treball del dia a dia amb el reconeixement professional i obtindre més guardons. No debades és el millor, en la seua categoria, d'entre més de 50.000 creadors d'imatge europeus. 

També et pot interessar

stats