El millor cinema documental torna a València

La segona edició del festival DocsValència estrenarà 36 llargmetratges de producció valenciana, espanyola i internacional.

La segona edició del festival DocsValència estrenarà 36 llargmetratges de producció valenciana, espanyola i internacional.

El festival DocsValència, organitzat per la Generalitat i l'Ajuntament, es consolida en la seua segona edició com a cita de referència del cinema documental valencià. Del 26 d'abril al 5 de maig, el públic podrà gaudir de 75 projeccions, 36 de les quals són estrenes de producció valenciana, espanyola i internacional.

DocsValència destinarà 10.000 euros per a premiar els millors documentals, que competeixen en seccions com ara "Panorama", "Mirades" o "Fragments valencians". En aquesta última secció participa com a jurat Jèssica Crespo, directora d'Al ras, el magazín de ràdio matinal d'À Punt.

El documental El Cuerno, del realitzador belga Frederik Jan Depickere, inaugura un festival en el qual destaca la presència del cineasta britànic Julien Temple. El director de documentals sobre The Clash (New Year's Day 77) i Sex Pistols (There'll Always Be An England) estrenarà al DocsValència el seu últim llargmetratge, Habaneros.

El documental valencià Experiment Stuka, que conta la història del bombardeig de quatre poblacions de Castelló per part dels nazis l'any 1938, i en què col·labora À Punt Mèdia, s'estrenarà el dia 3 de maig. Aquest llargmetratge documental de la productora Suicafilms també es podrà veure en un futur en la nova televisió d'À Punt.

Aquesta edició del DocsValència inclou com a novetat una aposta per l'educació. Alumnes de cinc instituts valencians aprendran sobre llenguatge audiovisual en les diverses activitats integrades en EducaDocs.

La Filmoteca, el Centre El Carme o La Nau són alguns dels espais que acolliran les diverses projeccions documentals. Tota la programació del festival es pot consultar al web de DocsValència.

També et pot interessar

stats