Milers de quilos de confeti tanquen les festes de Borriana

La Batalla de Flors del municipi va començar en la dècada dels seixanta

Milers de quilos de confeti tanquen les festes de Borriana
Milers de quilos de confeti tanquen les festes de Borriana

Milers de quilos de confeti han tornat a ser els encarregats de tancar una nova edició de les festes patronals en honor de la Mare de Déu de la Misericòrdia de Borriana. La ciutadania ha pogut gaudir d'una batalla molt colorista que ha registrat una participació multitudinària. La Batalla de Flors és l'espectacle que tanca les festes i deixa veure les carrosses que amb tant de treball han confeccionat les comissions falleres. 

En la primera volta de les carrosses al Pla, el jurat ha pogut sospesar la confecció i l'estètica de cadascuna i han decidit atorgar el primer premi a la falla Societat Club 53, seguida de la Falla Barri València i La Mercé. Després de la volta protocol·lària, comença la batalla en què les falleres llancen des de les carrosses quilos i quilos de confeti per a fer gaudir tant a grans com a menuts. Aquesta tradició es va iniciar en l'any 1960 i aquesta és, per tant, la 58a edició de la batalla.

A partir de les nou de la nit ha sigut la Piroctècnia Martí la que un any més ha posat el color i l'olor de la pólvora. Amb aquest castell de focs d'artifici s'han tancat definitivament les festes que han tornat a reunir centenars de persones al costat del riu Anna. 

També et pot interessar