Milers de falleres i fallers omplin el mantell de flors en l'Ofrena

Durant els dos dies, més de 100.000 persones desfilaran per la plaça de la Mare de Déu.

VÍDEO | Milers de falleres i fallers omplin el mantell de flors en l\'Ofrena

Més de 60.000 rams de clavells vestiran el mantell de la Mare de Déu dels Desemparats, patrona de València i coneguda com la 'Geperudeta'. Durant els dos dies de l’Ofrena de les Falles, les 382 comissions desfilaran per la plaça de la Mare de Déu, davant de la basílica. Es preveu que hi participen unes 100.000 persones. 

Enguany el 80% dels clavells seran de color blanc, que juntament amb els de color rosa i roig conformaran el disseny del mantell, preparat pel vestidor Rafael Chordà. 

La primera jornada de l’Ofrena ha començat lloc aquest diumenge a les 15:30 hores. Com anys anteriors, els participants han accedit a la plaça de la Mare de Déu per dos itineraris habituals: el carrer de la Pau i el de Sant Vicent. 

En aquest primer dia d’Ofrena recorreran els carrers les comissions de la ciutat de València, així com les dels municipis de Mislata, Quart de Poblet i Xirivella. 

La primera jornada d’aquest acte finalitzarà sobre la una de la matinada, quan la fallera major infantil, Sara Larrazábal, passe per davant de la 'Geperudeta'. 

Aquest és el mapa de restriccions al trànsit durant l'Ofrena i la resta d'actes fallers a la ciutat de València. 

L’Ofrena en À Punt

À Punt retransmetrà íntegrament l’Ofrena de Flors a la ciutat de València durant el diumenge 17 i el dilluns 18, a partir de les 15:30 hores.  La retransmissió serà en HD per primera vegada. L’acte estarà comentat per Clara Castelló i Mathies Muñoz i inclourà entrevistes en directe, connexions amb els i les protagonistes, i amb representants de la festa.

 

També et pot interessar

stats