“Mil milions de sols”, nova projecció al Planetari de Castelló

La programació de tardor també inclou una mostra de 30 bicicletes històriques i clàssiques fins al 30 de desembre

Cartell de la projecció "Mil Milions de sols"
Cartell de la projecció "Mil Milions de sols" / Agència Espacial Europea (ESA)

El Planetari de Castelló enceta la nova programació de tardor amb “Mil milions de sols”, una projecció astronòmica que mostrarà al públic el treball realitzat per la missió “Gaia”, de l'Agència Espacial Europea (ESA), que elabora un catàleg d'estreles del firmament. La cinta es projectarà aquest mes d’octubre, els dissabtes a les 17.00 h. 

Els visitants també podran gaudir de la “Història de la bicicleta”, una mostra de 30 bicicletes històriques i clàssiques que estarà en les instal·lacions del Planetari fins al 30 de desembre. En una primera secció, es podrà observar l'evolució tècnica de les bicicletes en només 100 anys, des del que es considera el primer prototip, el celerífer, fins a la bicicleta actual. La resta de l'exposició, amb models de la primera meitat del segle XX, se centra en diferents tipus de bicicletes utilitzades i adaptades a oficis diversos (barberia, netejabotes, rellotgeria o veterinària) i serveis públics (Guàrdia Civil, Correus, taxi o bombers). Destaca una bicicleta de l'exèrcit nord-americà utilitzada en la II Guerra Mundial per a ús mèdic, amb llitera inclosa.

Els tallers familiars continuen els diumenges al matí, a partir de les 11.00 h. El 7 d'octubre es va celebrar un taller dins de la Setmana Internacional de l'Espai (World Space Week) esdeveniment mundial afavorit per les Nacions Unides. La resta del mes es faran tallers sobre les estreles (14 d'octubre), sobre el planeta Urà (21 d'octubre), i sobre la llum i la matèria fosca (28 d'octubre). 

També et pot interessar

stats