Més de mig milió de negatius que immortalitzen 70 anys d’Alginet

L’arxiu del fotògraf Ismael Latorre i la seua dona seran bé d’interés cultural local. Van captar els canvis al poble i escenes costumistes.

Foto de portada: Arxiu fotogràfic d'Ismael Latorre i Laura Canet.

Més de mig milió de negatius fotogràfics, que han immortalitzat la història gràfica d’Alginet (Ribera Alta), seran declarats bé d’interés cultural local. Són imatges que van immortalitzar el fotògraf d’Alginet Ismael Latorre i la seua dona, també fotògrafa.

Latorre va ser un fotògraf molt primerenc, ja que als 15 anys va començar a retratar el món a través del seu objectiu. El 1935 va fer la primera instantània; el 2006, l'última. Entremig, hi ha tota una vida a la Ribera Alta que Latorre va contar en blanc i negre.

A la trajectòria com a reporter gràfic de diari i d'agència de notícies se sumen centenars de retrats costumistes, als quals també va contribuir la seua dona, Laura Canet, fotògrafa d'estudi.

Els fills d’aquest matrimoni de fotògrafs, Gerard i Carolina, així com el gendre i arxiver, Vicenç Torres, han mantingut la tradició familiar i al llarg dels anys han anat incorporant fotografies pròpies a l’extens arxiu dels predecessors.

Ara, 2.200 imatges ja són d'accés universal, perquè es poden consultar a través d’internet, on aguaita la crònica fotogràfica de la família d'Ismael Latorre.

També et pot interessar

stats