‘El microcosmos’, la naturalesa humana a examen

La novel·la d’Iban Tripiana ens convida a la reflexió.

Presentació del llibre ‘El microcosmos’
Presentació del llibre ‘El microcosmos’

Allò important no són les respostes que busquem als grans dubtes, sinó les preguntes que ens plantegem per a obtindre les nostres conclusions. Aquest podria ser el titular que resumeix la nova publicació del neuropsicòleg i escriptor castellonenc Iban Tripiana, que ha presentat, a la llibreria Babel, la seua segona novel·la El microcosmos és una aposta literària amb la qual l’autor examina la naturalesa humana allunyant el lector de la indiferència. El polifacètic Joan Trilles Cisneros va ser l’encarregat de presentar-lo.

Els assistents a la presentació van tindre l’oportunitat de conéixer les claus essencials d’una narració de ficció en què Tripiana mostra “diferents aspectes de la naturalesa humana com l’amor, l’amistat, l’esperit de lluita, la cerca interior o l’erotisme” com resumeix ell mateix. Per a arribar a commoure el lector, que és la seua aspiració, utilitza un llenguatge intencionat, profund “que ens remoga per dins, que ens incite a replantejar-nos algunes realitats que, fins ara, les donàvem per fetes”.

Amb el seu primer llibre, La cuarta salida i otras ficciones verosímiles, Iban Tripiana va recopilar una sèrie de relats en què l’humor, els personatges quotidians i els paisatges propers van cobrar un protagonisme indiscutible. Després d’uns anys de treball, centrat a traçar un nou camí literari, arriba El microcosmos, publicat al juny, que té una coincidència principal amb la primera obra de l’autor: el seu caràcter solidari.

Si amb La cuarta salida i otras ficciones verosímiles una part del preu de venda de cada exemplar es va destinar a l’Associació-Fundació de Dany Cerebral Adquirit Ateneu, aquesta vegada vol compartir els beneficis de les vendes del seu treball amb l’Associació de Familiars de malalts d’Alzheimer, AFA, de Castelló.

També et pot interessar

stats