Mickey i Minnie Mouse compleixen 90 anys

La icona de Walt Disney no ha parat de créixer en popularitat

VÍDEO | Mickey i Minnie Mouse compleixen 90 anys

Des de la primera aparició, el 18 de novembre de 1928, en el curtmetratge Steamboat  Willie, el ratolí sorgit de la imaginació de  Walt Disney, no ha parat de créixer en popularitat i, al llarg dels 90 anys de vida, ha acumulat moltes dades curioses.

"Mickey era simplement un xicotet personatge que tenia el propòsit de fer riure", va dir el fundador de l'imperi Disney sobre el seu personatge més famós, que li proporcionaria el seu primer Oscar honorífic, el 1931.

A hores d'ara, Mickey i Minnie són símbols socials que per noranta anys han inspirat artistes i dissenyadors. Una revolució que hui dia es tradueix en un univers que va traspassar la pantalla i es va estendre a parcs temàtics, creuers, hotels, roba, joguets i altres productes de marxandatge on Mickey és la figura central, i que cada any genera milers de milions de dòlars. De fet, durant el primer trimestre d'enguany, Disney va generar guanys nets de 4.420 milions de dòlars, segons va reportar aquesta empresa, que també va indicar que els ingressos durant aquest mateix període els van augmentar un 3,8%.

En diverses ciutats del planeta s'ha engegat una iniciativa d'art global pels 90 anys de Mickey Mouse, dins de la qual han fet mostres que abasten la moda, els joguets i el menjar, i que nodreix el llegat de l'icònic personatge.

Algunes dades curioses: 

La història de Mickey dona tot tipus de curiositats, inclosa la descripció del personatge que feia el creador: "Mickey és decidit, persistent, bondadós, té bona voluntat i sempre és adorable, encara que de vegades ridícul en les pròpies malifetes”.

  • Steamboat Willie necessità prop de 10.000 dissenys per als 7 minuts i mig que dura.
  • Des de la primera aparició fins al 1958 la veu de Mickey va ser la de Walt Disney.
  • Del 1928 al 1934 Mickey era un dibuix en blanc i negre. La primera aparició en color va ser el 1935, en el curt The Band Concert.
  • Va ser el causant que Walt Disney guanyara el seu primer Oscar, el 1931, un d'especial precisament per la seua creació.
  • Ha eixit en més de 30 pel·lícules i va ser el primer personatge d'animació a tindre una estrela en el Passeig de la Fama de Hollywood, el 1978.
  • Mickey forma, amb Goofy i Donald, el trio de personatges més populars de Disney, encara que en la majoria de les aventures estan acompanyats per la seua nóvia, Minnie, i per Pluto.
  • Molts artistes l'han pres com a model per a les seues obres. El més destacat, Andy Warhol, que va fer diverses sèries sobre el personatge.
  • El país on més lligen les historietes de Mickey no són els Estats Units sinó Itàlia, on han publicat 19.595 aventures. El Brasil ocupa la setena posició, amb 7.844.

Les enquestes revelen que Mickey agrada, principalment, perquè fa el bé, seguit de factors com l'optimisme a prova de bomba i per ser l'etern nóvio de Minnie, atent i considerat. 

També et pot interessar

stats