El MIAU torna a pintar els carrers de Fanzara d'art urbà

Vora cent artistes s'apleguen en la sisena edició del festival, que ompli la localitat dels Millars de grafits, danses i instal·lacions culturals.

Fanzara es converteix en un museu a l'aire lliure d'art urbà en la sisena edició del MIUA, fins al 7 de juliol
Fanzara es converteix en un museu a l'aire lliure d'art urbà en la sisena edició del MIUA, fins al 7 de juliol

El Museu Inacabat d'Art Urbà (MIAU) de Fanzara, un dels principals reclams culturals de les comarques del nord, arriba a la sisena edició i torna a convertir els carrers d'aquesta localitat de l'Alt Millars en un immens taller d'art urbà. Quatre dies d'una autència explosió creativa, amb murals a l'aire lliure on els grafiters de tot el món mostren les seues creacions, i també hi ha concerts, danses, conferències i altres instal·lacions culturals. 

En el MIAU 2019 es donen cita 73 creadors d'arreu del món vinculats amb l'art urbà. Un nom i un adjectiu que tradicionalment s'associen a creadors joves, però la presència de l'artista xilé de 72 anys, Alejandro 'Mono' González, ve a contradir-ho. Conegut, sobretot pel seu fort compromís social i polític, Mono González combina la faceta de muralista amb la d'artista visual i escenògraf de teatre, cinema i televisió. És candidat al Premi Nacional d'Art de Xile, la primera vegada que un artista urbà opta a aquest reconeixement. 

Altres noms que passaran pel MIAU d'enguany són els uruguaians Colectivo Licuado, amb propostes que beuen de la cultura del lloc que visiten, la galega Doa Ocampo i els seus murals que reinvindiquen la preservació de la naturalesa que contrasten amb la visió geomètrica que proposa el portugués Nuno Alecrim, un altre dels artistes que xafarà Fanzara aquests dies, entre d'altres.  

MIAU és un projecte que va nàixer perquè tornara al poble la bona convivència, després d'un període difícil perquè hi havia un projecte per a construir un depòsit de residus tòxics al municipi. El projecte, finalment, no es va fer i el festival d'art urbà va contribuir no només a recuperar el bon ambient sinó també a col·locar Fanzara en el mapa. 

També et pot interessar