El #MeToo francés marca l’inici de la 77a edició del Festival de Canes

Nou actrius franceses denuncien que haurien patit agressions sexuals a mans del reconegut productor Alain Sarde

El jurat està integrat per Juan Antonio Bayona, Hirokazu Kore-eda, Ebru Ceylan, Nadine Labaki, Pierfrancesco Favino, Greta Gerwig (presidenta), Eva Green, Lily Gladstone i Omar Sy
El jurat està integrat per Juan Antonio Bayona, Hirokazu Kore-eda, Ebru Ceylan, Nadine Labaki, Pierfrancesco Favino, Greta Gerwig (presidenta), Eva Green, Lily Gladstone i Omar Sy / Festival de Cannes

La 77a edició del Festival de Canes s'ha inaugurat este dimarts sota una forta agitació del moviment #MeToo, mentre que els responsables del festival reconeixen que no tenen un pla específic per a afrontar eventuals acusacions que afecten artistes amb pel·lícules en la programació.

D'una banda, nou dones han denunciat públicament d'abusos sexuals —inclosa una violació a una jove de quinze anys— a Alain Sarde, un dels grans productors francesos, qualificat de “mite” pel delegat general de Canes, Thierry Frémaux. D’una altra, un centenar de personalitats del món del cinema, entre elles Juliette Binoche i Isabelle Adjani, han publicat hui una tribuna en la qual denuncien la inacció de les autoritats enfront de les denúncies d'abusos sexuals en el seté art.

Mentrestant, els responsables de Canes no són contundents en les respostes. En una roda de premsa dilluns, la vespra de la inauguració, Frémaux desitjava un festival “sense polèmiques” i evitava respondre sobre les informacions que han eixit en alguns mitjans francesos que alertaven de la publicació imminent de noves acusacions de violència sexual en el món del cinema. A més, la presidenta del festival, l'alemanya Iris Knobloch, ha reconegut en una trobada amb un reduït grup de mitjans de comunicació que no disposen d'un pla concret per a enfrontar-se a casos que puguen fer-se públics durant la celebració.

Des de fa dies en alguns mitjans francesos i en xarxes socials circula una llista de deu noms de directors, productors o actors francesos que estarien implicats en casos d'abusos sexuals. Alguns d'ells haurien d'estar estos dies a Canes per a presentar els últims treballs.

També et pot interessar

stats