Els més menuts de l’Alcora compleixen amb la tradició de la Romeria dels Infants

Vestits d’angelets, els menors recorden el pelegrinatge que van fer al segle XVIII per a pregar-li a Sant Cristòfol que acabara amb la sequera

Els xiquets i xiquetes de l'Alcora participen en la Romeria dels Infants

Els més menuts de l’Alcora s’han convertit aquest Dilluns de Pasqua en protagonistes de la Romeria dels Infants, amb què l’Alcora ha rememorat la comitiva de menors que va salvar el poble de la sequera. 

Amb ales, capes i corones recorden els xiquets de l'Alcora que van pregar a Sant Cristòfol al segle XVIII perquè acabara amb la sequera que assolava els cultius del poble. El Consell Municipal va determinar enviar una ambaixada de xiquets menors de set anys a l'ermita de Sant Cristòfol, perquè des d'allà feren arribar les súpliques. 

Dies després, plogué. En senyal de gratitud, una veïna va donar al poble uns sacs de farina, amb els quals es van elaborar uns rotllos que es van repartir entre tots els xiquets.

Més de tres segles després, aquest dilluns, al compàs de la música, s’ha tornat a repetir la tradició de l’Alcora. Aquesta romeria és considerada una de les poques on els protagonistes són els xiquets i xiquetes. 

També et pot interessar

stats