El memorial de Mauthausen rectifica i reposa l'obra d'un pintor valencià

El museu del camp de concentració havia retirat l'obra d'Antonio Camaró per "indecent".

VÍDEO | El memorial de Mauthausen rectifica i reposa l\'obra d\'un pintor valencià

El pintor valencià Antonio Camaró ha aconseguit que el memorial de Mauthausen (Àustria) repose la seua obra en homenatge als espanyols que van ser exterminats al camp de concentració, després que la direcció del centre la retirara per considerar-la "indecent". 

L'artista ha viatjat a Mauthausen juntament amb l'alcalde de Xirivella, Michel Montaner, per a descobrir què havia passat amb el quadre i aconseguir que el centre reconsiderara la seua postura. La peça li la va encarregar a Camaró la delegació valenciana d'Amical Mauthausen (una associació que defén les víctimes del nazisme a Espanya) i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) per a homenatjar els prop de 5.000 espanyols assassinats al camp de concentració i per a commemorar els 70 anys de Mauthausen.

Quan va rebre l'encàrrec, Camaró va començar a documentar-se i va veure "tot l'infern" que va ocórrer al camp de concentració. L'artista va crear un dibuix que representa les humiliacions que els soldats i el nazisme practicaven amb els presos del camp. "El monstre porta simbologia nazi i és un al·legat contra tota la barbàrie i el totalitarisme, perquè mai més hi haja el que hi va haver, que va ser un horror per a l'ésser humà", ha afegit el pintor.

També et pot interessar

stats