Màxim Huerta torna amb Alice Humbert als anys vint en ‘París despertaba tarde’

El misteri de l’aparició de dues falleres a la basílica del Sacré-Cœur és el tir d’eixida d’aquesta novel·la

Màxim Huerta en la presentació del llibre / À Punt NTC
24 de gener 2024 - 21:40

Màxim Huerta torna a París amb una novel·la que recupera el personatge d'Alice Humbert. Una història d'amor en els anys vint, en plena celebració dels Jocs Olímpics de 1924. El descobriment casual de la figura de dues falleres en la vidriera de la basílica del Sacré-Cœur de la ciutat de la llum ha inspirat l'obra París despertaba tarde, que aquest dimecres ha eixit a la venda. 

París, 1924. En aquest context històric l’escriptor ens endinsa en una història d’amor: “L’any dels Jocs Olímpics les dones estan en revolució, i una modista humil necessita eixir de la pobresa com siga”, explica Huerta. 

L’autor recupera dos personatges d’Una tienda en París, Alice Humbert i Kiki de Montparnasse, que ens acosten personatges reals com Coco Chanel. “He gaudit molt documentant-me per a aquesta novel·la, buscant vides reals, de personatges reals. Volia conéixer tot el que estava passant perquè el lector ho entenguera”, afirma. 

No és el seu primer llibre, però tal vegada sí que siga un dels més especials. “Un descobriment a la basílica, on apareixen dues falleres, una vestida de verd i l’altra de blau, és el tir d'eixida”, avança. Moda, glamur i amor s’encapsulen en un viatge literari que arriba hui a les llibreries.

També et pot interessar

stats