Mascletaes, concerts i competicions: Xàtiva dona el tret d'eixida a la Fira d’Agost

L’Ajuntament inaugura la Fira amb el nomenament oficial de Patrícia Iborra Mollà com a reina de la Fira i de la seua Cort d’Honor

Foto d'arxiu de la Fira d'Agost de Xàtiva
Foto d'arxiu de la Fira d'Agost de Xàtiva / Xàtiva Turisme

L’onada de calor extrema no ha impedit al veïnat de Xàtiva gaudir dels primers dies d’activitats organitzats per l'Ajuntamenti, amb processons, concerts i activitats esportives variades, com el XLIII Torneig internacional de Tenis Orysol, i la 69a edició del Trofeu de Velocitat, entre altres.

Aquesta nit, la Fira dona oficialment el tret d’eixida amb el nomenament oficial de Patrícia Iborra Mollà com a reina de la Fira 2022 i de la seua Cort d'Honor. A continuació, la companyia de teatre i dansa Mayumana representarà l’obra Currents, un espectacle inspirat en la batalla creativa que van portar Nikola Tesla i Thomas Alva Edison a inventar formes modernes d'electricitat.

Precisament per aquesta actuació, el moviment social anomenat Boicot, Desinversions i Sancions, que fan “accions pels drets del poble palestí”, han acusat el grup artístic de “ser còmplice de l'apartheid i els crims israelians" perquè “l'apartheid israelià utilitza l'esport i la cultura per netejar la seua imatge i els seus crims”, i afirmen que les actuacions de Mayumana “són promocionades sistemàticament per les ambaixades israelianes per tot el món”. 

Pel que fa a la resta del programa, al llarg de les pròximes jornades el municipi acollirà més competicions, com el torneig autonòmic d'escacs per equips o un concurs de tir i arrossegament. També hi haurà activitats infantils, inauguracions de pintura i fotografia i mascletaes al Jardí de la Pau.  

Després d'un castell de focs d'artifici piromusical el dissabte dia 20, el programa tancarà el diumenge 21d'agost amb animació musical, una festa de paelles i una última mascletà. 

També et pot interessar

stats