La mascletà de l’1 de març homenatjarà les víctimes de l’incendi de Campanar

La pirotècnia Peñarroja, l’encarregada de disparar els primers petards de les Falles, ultima els preparatius a la Vall d'Uixó

Preparatius d'una mascletà a la plaça de l'Ajuntament de València / À Punt NTC

L'espai, l'oratge i també el context social condicionen tots els espectacles pirotècnics. Per això, la pirotècnia Peñarroja prepara un doble reconeixement en la primera mascletà de Falles, i el primer és per a les víctimes de l'incendi de Campanar. “Peñaroja farà un homenatge a totes les persones que han patit l’incendi, especialment les víctimes”, assegura el gerent de la pirotècnia, Pepe Peñarroja. 

Aquesta mascletà no tindrà ambientació musical i anirà precedida d’un minut de silenci, com a mostra de respecte i homenatge a les persones afectades pel foc, segons ha informat l’Ajuntament de València a través d’un missatge en la xarxa social X. 

L'homenatge precedirà una mascletà clàssica que promet no defraudar. “La gent té moltes ganes de pólvora. Serà una mascletà molt tradicional, molt contundent i amb un final atronador”, detalla Peñarroja.

Peñarroja sol dedicar la mascletà a un tema en concret i enguany se centrarà en l'agricultura. “Volem parlar de la taronja. Ací volem tindre una marca pròpia que es diu nuleta, i també volem dedicar-li aquesta mascletà”, explica. 

La nuleta és la mandarina de la varietat clemenules cultivada a la Plana. L'1 de març, el cel de València es tenyirà de taronja per a donar a conéixer la nova marca comercial. Una mascletà clàssica, però contundent, que homenatjarà la fruita valenciana per excel·lència i els damnificats del barri de Campanar.

També et pot interessar

stats