Marzà presenta al Teatre Principal d'Alacant els Premis Valencians de l'Audiovisual

La Generalitat organitza per primera vegada aquests premis, que retransmetrà en directe la televisió d'À Punt Mèdia.

El conseller de Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, amb José Luis Moreno, Juan Luis Iborra i Inma Femenía, entre altres personalitats
El conseller de Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, amb José Luis Moreno, Juan Luis Iborra i Inma Femenía, entre altres personalitats

El conseller de Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha presentat al Teatre Principal d'Alacant els Premis Valencians de l'Audiovisual, que organitza por primera vegada la Generalitat. Durant l'acte ha estat acompanyat pel director adjunt d'Audiovisuals i Cinematografia de l'IVC, José Luis Moreno, el director artístic de la cerimònia, Juan Luis Iborra, i la creadora de l'estatueta dels premis, Inma Femenía.

Aquesta és la primera vegada que la Generalitat organitza uns premis per a reconéixer les pel·lícules de producció valenciana i el conjunt de professionals que les han realitzat. Segons Marzà, el sector audiovisual valencià mereix uns premis a escala autonòmica per a donar visibilitat a la gran tasca que fan tants professionals d'aquesta indústria cultural i creativa.

Els premis s'entregaran en una gala al Teatre Principal d'Alacant el 16 de novembre, i es retransmetrà en directe per la televisió autonòmica d'À Punt. El conseller de Cultura ha destacat que han territorialitzat els reconeixements dels diferents sectors culturals iniciats enguany amb l'objectiu d'estendre la cultura per totes les comarques. Per això, Alacant acull els Premis Valencians de l'Audiovisual, de la mateixa manera que els Premis de les Arts Escèniques es lliuraren a València i els Premis de la Música Valenciana es celebraran a Castelló.

Tot sobre la gala d'entrega

Els Premis Valencians de l'Audiovisual tenen 17 categories: millor pel·lícula; millor direcció; millor guió; millor banda sonora; millor actor protagonista; millor actriu protagonista; millor actor/actriu de repartiment; millor direcció de fotografia; millor muntatge; millor direcció artística; millor disseny de vestuari, maquillatge i perruqueria; millor so; millor curtmetratge de ficció; millor curtmetratge d'animació; millor curtmetratge documental; millor llargmetratge documental i millor direcció de producció.

Les nominacions, amb tres finalistes per categoria, les escollirà la comissió de representants de les associacions professionals que conformen la Mesa de la Cultura Valenciana (MECUV), entre les candidatures rebudes fins el 10 d'octubre passat, i es donaran a conéixer pròximament. Un jurat designat pels representants de la MECUV seleccionarà els guanyadors d'entre els finalistes. Així mateix, es concedirà un premi d'honor i el premi de l'Acadèmia Valenciana de l'Audiovisual.

L'alacantí Juan Luis Iborra, director de cine responsable de la cerimònia dels Goya durant sis anys consecutius, dirigirà la gala d'entrega dels premis, que conduirà l'actriu Maria Juan, presentadora del programa Comediants d'À Punt.

El guardó consiteix en una estatueta creada per l'artista de Pego, Imma Femenía, amb els colors bàsics RGB, feta de pedra i metacrilat per a simbolitzar el pas de les pintures rupestres a la projecció.

També et pot interessar

stats