Marzà destaca la rellevant presència valenciana a Frankfurt

Puig ha visitat l'estand de la Generalitat que acull 10 editorials valencianes que participen en la Fira del Llibre de Frankfurt.

El conseller de Cultura, Vicent Marzà, i el president de la Generalitat, Ximo Puig, amb representants de les editorials valencianes
El conseller de Cultura, Vicent Marzà, i el president de la Generalitat, Ximo Puig, amb representants de les editorials valencianes

La Fira Internacional del Llibre de Frankfurt és el major aparador del sector i se celebra del 10 al 14 d'octubre. Es tracta del lloc i el moment en què es tanca la compravenda del 80% dels contractes anuals de dret d'autor a tot el món i el millor observatori de les tendències editorials i de nous models de negoci. S’hi citen editors, llibreters, distribuïdors, grafistes, agents literaris, il·lustradors, autors, traductors, impremtes i intermediaris del món editorial.

La Generalitat participa enguany amb un estand propi en què participen 10 editorials valencianes: Acen Editorial, Andana Editorial, Balandra Edicions, Edicions Bromera, Desfiladero Ediciones, Ediciones Hades, Institució Alfons el Magnànim, Kraico, Fuera de Ruta i Tundra Ediciones. El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha visitat aquest matí l'estand juntament amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, i ha destacat que “la participació de la Generalitat en la Fira del Llibre de Frankfurt 2018 és molt convenient per a complir un dels objectius principals de la política cultural valenciana: donar més visibilitat als nostres creadors literaris i artístics i afavorir la internacionalització del sector del llibre valencià en aquest aparador editorial europeu”.

Marzà ha afegit que “des de la Generalitat posem a disposició de les editorials valencianes un estand propi en col·laboració amb l’AEPV, així com la publicació d’un catàleg d’autors i autores valencians i la seua participació en diferents taules redones de la fira”. De fet, també han viatjat a Frankfurt 16 escriptores i escriptors valencians ressenyats en el catàleg que porta per nom Read(y), preparats per a llegir.

Més de 3.000 activitats al voltant del llibre

La fira també és un esdeveniment cultural important, amb quasi 3.000 activitats al voltant de la literatura, els escriptors i els lectors.

El conseller presentarà a l’Institut Cervantes de la ciutat la taula redona “La literatura valenciana en temps d’emergència”, en la qual participen els escriptors i escriptores Isabel Clara-Simó, Martí Domínguez, Manuel Baixauli, Anna Moner i Vicent Usó.

També hi ha prevista la taula redona “Altres literatures valencianes”, en què participen els escriptors i escriptores Adolf Beltran, Purificación Mascarell, Jordi Peidró, Desirée Ruiz, Víctor Hernández, Marta Senent i Albert Toldrà.

El dimecres 10 d’octubre es va celebrar la taula redona “La literatura valenciana emergent”, amb la participació dels escriptors i escriptores valencians Xavi Aliaga, Marisol Sales, Àngels Gregori, i Joanjo Garcia.

El titular de Cultura de la Generalitat ha destacat en la visita a Frankfurt que “durant l’any 2018 hem duplicat el pressupost d’ajudes centrades, especialment, en la producció editorial, el foment de la lectura, l’ampliació de la xarxa de biblioteques públiques i els treballs d’arxiu i digitalització”, i ha afegit que “tenim l’objectiu clar de potenciar el Pla valencià de foment del llibre i la lectura de la Generalitat. Hem realitzat un increment de quasi 2 milions d’euros en el 2018 que ens fa arribar als 8 milions d’euros de pressupost total, i això demostra el nostre compromís ferm amb la lectura i totes les indústries que l’envolten”.

Les activitats específiques relacionades amb la literatura valenciana s’han concentrat fonamentalment els dies 10 i 11 de la Fira del Llibre de Frankfurt.

També et pot interessar

stats