Martí Domínguez guanya el IV Premi Proa de novel·la amb 'Mater'

En aquesta obra, planteja els interrogants centrals de la naturalesa humana i entona un cant a la maternitat

Martí Domínguez, guanyador del IV Premi Proa de Novel·la amb Mater
Martí Domínguez, guanyador del IV Premi Proa de Novel·la amb Mater / Europa Press

L’escriptor Martí Domínguez ha estat guardonat amb el IV Premi Proa de novel·la inèdita en llengua catalana amb l’obra Mater. En aquesta obra, l’autor planteja els interrogants centrals de la naturalesa humana i entona un cant a la maternitat com a gran origen de tot.

El Premi Proa de novel·la inèdita en llengua catalana, amb una dotació de 40.000 euros, té el propòsit d’impulsar l’excel·lència, la renovació i el reconeixement de la literatura catalana, com a continuació de la tasca editorial de Proa al llarg de les últimes nou dècades.

Martí Domínguez és professor de Periodisme de la Universitat de València. Ha sigut guardonat amb el Premi Nacional de Periodisme per la seua tasca com a director de la revista científica Mètode. Entre les obres que ha escrit com a novel·lista es troben Les confidències del comte de Buffon, El fracassat, La sega o L’esperit del temps, que va rebre el Premi Òmnium a la millor novel·la de 2019. També és autor de l'assaig El somni de Lucreci, Premi Carles Rahola.

També et pot interessar

stats