Marta Povez, l'artista que planta amb el seu fill nounat al braç

Amb tan sols dotze dies, Oriol viu entre pots de pintura, fustes i martells

Marta Póvez alleta mentre última els detalls de la falla / Marteta Póvez Esculturas

Oriol té només dotze dies de vida, però ja està present en la plantà d'una falla infantil a Cullera (Ribera Baixa). Encara que semble ciència-ficció, tot té una explicació: sa mare, l'artista fallera Marta Povez, resident a Benicarló, està ultimant els detalls de la falla La Bega del municipi.

"He estat una setmana en l'hospital recuperant-me, però ara estic prou bé, plantant i acabant la faena", explica l'artista als micròfons d'À Punt Notícies. "Es nota el cansament, perquè són moltes hores de prestar-li atenció a la lactància, sobretot", apunta.

Han sigut nou mesos d'embaràs sense parar al taller, empoderant-se com a donar treballadora i mare, i tot el procés s'ha pogut seguir a través de les seues xarxes socials.

"He hagut d'adaptar-me al taller, portar bé la panxa, cuidar-me i tindre cura del meu cos i del meu fill", explica Povez.

Assegura que no pot estar més agraïda a la falla La Bega. "Sé que no és fàcil tindre una artista embarassada que dona llum al març i els agraeixo des d'aquí que hagen tingut paciència i carinyo. M'han cuidat molt bé". "Que haja tingut el xiquet fa pràcticament dies i que estiga ací plantant és un exemple per a tots", apunta Maira Piqueras, fallera d'aquesta comissió de Cullera. "Les dones podem fer qualsevol cosa", recalca.

Oriol viu els seus primers dies entre fustes i martells, entre pintures i pinzells. I, sobretot, entre els braços i l'amor de sa mare, que no se separa d’ell ni un minut.

També et pot interessar

stats