Mart aterra a Castelló amb voluntat de consolidar-se

La fira d'art contemporani mostrarà unes 3.000 peces dels principals artistes espanyols.

“Viu una experiència marciana” és l'eslògan de la fira, que s'ha presentat hui a Castelló
“Viu una experiència marciana” és l'eslògan de la fira, que s'ha presentat hui a Castelló

Un any més, i ja en van sis, la fira d'art contemporani Mart aterra a Castelló amb una oferta que repassa el més representatiu de l'escena creativa contemporània de l’Estat. El dijous 14 de novembre obrirà les portes a l'Auditori i Palau de Congressos de la capital de la Plana un certamen que en aquesta edició es reivindica com un projecte sòlid i amb credibilitat. “No serà una edició de canvis, sinó de consolidació”, ha avançat el director artístic, Nacho Tomás, en la presentació de la fira, que mostrarà unes 3.000 peces dels principals artistes contemporanis espanyols. Projectes i galeristes escollits “pensant en el públic”, explica el director de la fira, Joan Feliu, que apel·la a les emocions: “No cal entendre res, sinó trobar aquella obra que et faça sentir”. 

“Viu una experiència marciana” és l'eslògan escollit per a aquesta edició de la fira Mart, que tindrà com a artista convidada la mallorquina Amparo Sard. Sard portarà al certamen el projecte Entorns canviants, una proposta multidisciplinar, obsessiva i inquietant, que pretén ser una presa de consciència sobre la manera en què la societat interpreta el que veu. També destaca la instal·lació del valencià Josep Tornero La desaparició de les lluernes, una de les exposicions seleccionades pel Consorci de Museus en la convocatòria Escletxes de producció i suport a la investigació. 

Igual que en altres edicions, la fira Mart aposta per artistes locals com ara Carlos Pesudo o Carlos Asensio, especialment si són figures emergents del panorama de l'art contemporani. També per la visibilització de la dona, amb una presència del 50 per cent en l'oferta artística d'una mostra que té en la iniciació al col·leccionisme una de les senyes d'identitat bàsiques. Un espai dedicat a la Bienal Internacional d'Art Digital The Wrong obrirà la fira al panorama internacional. 

Mart se celebrarà entre el 14 i el 17 de novembre a Castelló. És l'única fira d'art contemporani de les terres valencianes i és considerada com una de les cites més rellevants del circuit de l'art emergent. Té el suport de la Diputació i l'Ajuntament de Castelló, així com del Consorci de Museus, l'UJI i l'empresa UBE, entre d'altres. 

També et pot interessar

stats