El MARQ serà el primer museu espanyol que exposa part de la col·lecció a l'Iran

En la mostra també hi haurà rèpliques, entre les quals destaca una emblemàtica Dama d’Elx.

Presentació de l’exposició a la Diputació d’Alacant
Presentació de l’exposició a la Diputació d’Alacant / @dipuAlicante

El Museu Arqueològic d’Alacant (MARQ) es convertirà en el primer museu espanyol que exhibeix part de la seua col·lecció a l'Iran, segons ha avançat el director gerent, José Alberto Cortés, en una roda de premsa.

L’exposició “Alacant. Tresors del MARQ” tindrà prop de 300 peces i es podrà visitar al Museu Nacional de l’Iran, situat a la capital, Teheran, entre el 22 de setembre de 2019 i el 8 d’abril de 2020. Aquesta mostra serveix com a “contraprestació” a la col·lecció “L’Iran. Bressol de civilitzacions”, (LINK 1) que ha albergat durant els últims mesos el centre arqueològic alacantí. Segons ha assenyalat Cortés, la conjuntura política que viu el país asiàtic, amb l’embargament internacional impulsat des dels Estats Units, ha condicionat la negociació de les dues exposicions.

Davant de la impossibilitat de fer pagaments amb diners a l’Iran, finalment es va proposar un “intercanvi” d’exposicions. L’espai alacantí portarà a Teheran 283 peces del seu catàleg, algunes de les quals són inèdites, com ara una tina d’origen ibèric amb un genet pintat i una xicoteta escultura romana.

En la mostra també hi haurà rèpliques, entre les quals destaca una Dama d’Elx, peça emblemàtica de l’arqueologia alacantina i espanyola, l’original de la qual pertany al Museu Arqueològic Nacional. També una mà de bronze trobada al jaciment romà de Lucentum, una resta arqueològica singular, ja que es tracta de l’única mostra del símbol de l’àguila bicèfala en la iconografia grecollatina. I s’enviaran còpies de la làpida commemorativa de la fundació de la mesquita del ribat de Guardamar del Segura, a més d’una làmina de plom del jaciment de la Serreta, a l’Alcoià, amb una escriptura grecoibèrica.

També et pot interessar

stats