Mariscal ret homenatge a la llum i el paisatge valencià

El creador de Cobi retrata la bellesa del territori valencià i denuncia els excessos de la construcció.

Mariscal ret homenatge a la llum i el paisatge valencià

Mariscal torna a València. Aquest divendres s’inaugura l’exposició “La Llum de València”, que podrà visitar-se fins el pròxim 5 de gener a la galeria Pepita Lumier, on l’artista multidisciplinari posa l’accent en la intensitat de la llum que recorre el territori valencià de nord a sud.

Una llum que Xavier Mariscal qualifica de “poderosa, vitamínica i optimista, encara que a voltes encegadora”. La col·lecció es planteja com una retrobada de l’artista valencià amb la terra on va nàixer. El creador de Cobi retrata la bellesa del paisatge i denuncia també els excessos de la construcció.

Imatge de l’exposició “La Llum de València”

Per a l’artista, que visita aquest dimecres el plató d’À Punt Notícies Nit, València “és el paisatge d’una horta assetjada per la ciutat, racons de carrers anònims, carreteres nacionals i camins rurals, i platges ocupades per multituds”.

L’obra de Xavier Mariscal s’ha pogut contemplar en nombroses galeries, museus i fires d’art internacional, i es pot trobar en institucions com ara la Fundació la Caixa de Barcelona, la col·lecció Ricard de París, la col·lecció Aigües de Barcelona, l’IVAM a València, el MOMA de Nova York i el Philadelphia Museum of Art.

També et pot interessar

stats