Mariscal, Lina Vila o Paco Roca il·lustren la Declaració Universal dels Drets Humans amb motiu del seu 70 aniversari

30 artistes integren la mostra Creadors Valencians pels Drets Humans, un per cada article de la Declaració Universal, que compleix 70 anys i va marcar una fita en la història de les llibertats.

VÍDEO | Mariscal, Lina Vila o Paco Roca il·lustren la Declaració Universal dels Drets Humans amb motiu del seu 70 aniversari

Comissariada pel dissenyador Boke Bazán, l'exposició "Creadors valencians pels drets humans. 70 anys de la Declaració Universal dels Drets Humans" reuneix dissenyadors gràfics valencians de primera línia, 14 dones i 16 homes, alguns dels quals, com a Mariscal, Pepe Gimeno o Dani Nebot ja van participar en la primera edició. En el seu conjunt, les obres gràfiques interpreten, cadascú sota el seu particular punt de vista, els principis de la dignitat humana arreplegats en la Declaració Universal dels Drets Humans, un dels textos més visionaris de la nostra història contemporània, al mateix temps que llancen una mirada esperançadora i mobilitzadora de consciències.

L'any 2005, Amnistia Internacional es va aliar amb alguns dels millors dissenyadors gràfics espanyols per a il·lustrar els 30 articles de la Declaració Universal dels Drets Humans. El resultat va ser un llibre, La lletra i la imatge dels drets humans i, gràcies al suport de la Universitat de València, una exposició de cartells que es va inaugurar en el Centre Cultural La Nau.

Transcorreguda més d'una dècada, i vist l'èxit que va collir aquesta primera iniciativa, Amnistia Internacional i la Universitat de València han impulsat una segona edició totalment renovada d'aquesta exposició en el context del 70 aniversari de la Declaració Universal i del 40 aniversari d'Amnistia Internacional Espanya, celebracions que coincideixen el 2018.

També et pot interessar

stats