La Marina acull una instal·lació immersiva monumental del dissenyador Ron Arad

La fundació Hortensia Herrero ha presentat aquesta cortina circular de 8 metres d’alçada amb projeccions de Mariscal i altres artistes

Instal·lació Ron Arad 720º a la Marina de València
Instal·lació 'Ron Arad 720º' a la Marina de València / Fundació Hortensia Herrero

La Fundació Hortensia Herrero ha presentat aquest divendres Ron Arad 720º, una instal·lació d'art immersiu del dissenyador i arquitecte israelià a la Marina de València que projectarà durant tot l’estiu creacions audiovisuals d'artistes destacats, com el valencià Javier Mariscal, Mat Collishaw i els germans Greenaway & Greenaway.

“És un orgull poder portar l'art a València per a posar-lo a l'abast de tots els valencians” ha afirmat Hortensia Herrero, presidenta de la fundació, “especialment en aquest any en què València és la capital mundial del disseny”.

Aquesta instal·lació ix de l’espai expositiu tradicional per a fomentar, segons Herrero, que “les persones que no estan acostumades a acostar-se a un museu comencen a mirar l'art total des d'una altra perspectiva”.

La Curtain Call és una estructura en forma de cortina de 8 metres d’alçada que es compon de 5.600 varetes de silicona suspeses d'un anell de 18 metres de diàmetre i permet projectar imatges que es poden contemplar tant des de l'interior com des de l'exterior. El resultat és una experiència immersiva de 360 graus on el públic dialoga amb l'obra artística. 

Les Falles i Cobi, entre els protagonistes

L’apropiació de l’espai per cadascun dels artistes convidats serà diferent. De la mà d’una de les dues videoprojeccions de Mat Collishaw, Transformer i Sordid Earth, el visitant s’endinsarà en el món de les Falles de València; Javier Mariscal recuperarà l’esperit de la mascota Cobi i altres personatges en la projecció sobre tipografia Colours always are beautiful, acompanyada del flamenc del Niño Josel, i Greenaway & Greenaway duran una innovadora proposta que fractura les imatges i les projecta de nou.

 La instal·lació, que s'emmarca dins del programa oficial de la Capital Mundial del Disseny València 2022, podrà visitar-se fins al pròxim 28 d’agost gratuïtament i es faran projeccions cada dia de la setmana de 21:30 a 01:00 hores.

També et pot interessar

stats