Maribel Verdú rebrà el premi especial del Festival de Cinema de Paterna Antonio Ferrandis

La huitena edició del certamen cinematogràfic se celebrarà del 22 al 25 de febrer

Verdú, als Goya
Verdú, en els Goya / María José López (Europa Press)

L'actriu espanyola Maribel Verdú rebrà el premi especial del Festival de Cinema de Paterna Antonio Ferrandis en la huitena edició del certamen, que se celebrarà del 22 al 25 de febrer. Es traslladen així les dates per a commemorar el naixement de l'actor paterner, segons ha informat aquest dimarts l'alcalde de la ciutat de l'Horta Nord, Juan Antonio Sagredo.

Aquest reconeixement l'han rebut abans intèrprets de la talla d'Antonio de la Torre, Adriana Ugarte, Javier Gutiérrez, Carmen Machi, Nacho Fresneda, Emma Suárez o Hugo Silva, informa el consistori.

Sagredo ha detallat que serà l'encarregat de fer lliurament del guardó el 25 de febrer en la gala que se celebrarà en el Gran Teatre Antonio Ferrandis, a l'actriu espanyola, que va començar la seua carrera als 13 anys i va començar a destacar després del seu paper en la pel·lícula 27 horas.

Per la seua banda, la regidora de Cultura, Teresa Espinosa, ha destacat que el Festival Antonio Ferrandis s'ha convertit "en tot un referent per a la promoció de la cultura i el cinema espanyol, que rep cada any a importants figures del panorama cinematogràfic nacional".

Una carrera plena de reconeixements

Verdú ha actuat en més de setanta pel·lícules. Guanyadora de dos Goya pels seus papers en Siete mesas de billar francés i Blancanieves, Verdú també va rebre el Premi Nacional de Cinematografia en 2009. Durant els seus quasi quatre dècades de carrera artística, ha treballat a les ordes de cineastes tan prestigiosos com Francis Ford Coppola, Guillermo del Toro, Alfonso Cuarón o Fernando Trueba. Ara suma al seu palmarés el Premi Especial del Festival de Cinema Antonio Ferrandis de Paterna, que reconeix la seua impressionant trajectòria i la seua contribució al cinema espanyol.

També et pot interessar

stats