Marian Díez Picó guanya el Premi Enric Valor de novel·la en valencià

Allò que imaginàvem que seria és el títol de l'obra amb què l'actriu i guionista s'ha imposat en el certamen literari que convoca la Diputació d'Alacant

Marian Díez Picó, guanyadora del Premi Enric Valor de novel·la en valencià
Marian Díez Picó, guanyadora del Premi Enric Valor de novel·la en valencià / EuropaPress
23 d'abril 2021 - 12:21

L'obra Allò que imaginàvem que seria, de l'actriu i guionista Marian Díez Picó, és el títol de la guanyadora del Premi Enric Valor de novel·la en valencià que convoca la Diputació d'Alacant i en el qual han concursat un total de 25 autors. El llibre gira entorn de les "absurdes" reflexions d'una dona que "ronda els cinquanta i s'enfronta a una vida molt diferent de la que havia imaginat", segons ha informat la institució provincial en un comunicat.

Díez Picó, nascuda a Monòver, ha explicat que "el riure està garantit amb la història d'aquesta dona que afronta un dia a dia que no s'assembla absolutament res al que suposadament hauria d'haver sigut la seua vida en complir els cinquanta anys". Un argument que es complica, a més, amb un confinament "sorpresa" amb el qual ha d'aprendre a conviure.

El premi millor dotat econòmicament a la Comunitat Valenciana

Dotat amb 20.000 euros, aquest premi reconeix també el treball que va començar Enric Valor i Vives per a la normalització de la llengua pròpia de la Comunitat Valenciana des de les seues facetes d'autor i investigador. Aquesta disciplina el va fer mereixedor de rellevants reconeixements com el de les Lletres Valencianes atorgat per l'Ajuntament de València, el Premi Sanchis Guarner, la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya o la Medalla d'Or de la Província d'Alacant, concedida a títol pòstum per la Diputació d'Alacant.

Referent al guardó, la vicepresidenta de la Diputació i presidenta del jurat, Julia Parra, ha explicat que "han concorregut un total de 25 novel·les a la XXVI edició d'aquest certamen que ofereix als autors l'oportunitat de publicar els seus treballs, originals i inèdits i serveix a més per a estimular i difondre la creació d'obres literàries en valencià".

Trajectòria de Díez Picó

L'autora, monologuista, guionista i actriu, és llicenciada en Sociologia en la Universitat d'Alacant i treballa a l'Ajuntament de Monòver com a responsable dels departaments de Cultura, Festes i Educació. A més, és coordinadora de la revista Festes de Monòver, columnista en Nosaltres la Veu i actualment representa l'espectacle Xe, de poble! Nit de gossos i gira-sols, de Juan Luis Mira.

Díez Picó ha participat en els programes d'À Punt Assumptes interns i Comediants i col·labora puntualment en el programa de la ràdio Pròxima parada.

La seua trajectòria també inclou publicacions com Sempre plou quan no hi ha escola, amb pròleg d'Andreu Buenafuente, o La història de la ràdio a Monòver, així com la participació en l'edició Parlar sol, 30 monòlegs i el blog personal Qüestions puntuals.

També et pot interessar

stats