Maria Vàzquez guanya el Premi Llegir

Aquesta professora d'anglés descriu en l'article guardonat les estones que ha passat llegint amb el seu fill.

Maria Vàzquez i Josep Antoni Fluixà, director de la Fundació Bromera, durant el lliurament de premis
Maria Vàzquez i Josep Antoni Fluixà, director de la Fundació Bromera, durant el lliurament de premis / Fundació Bromera

Maria Vàzquez Carlos, professora d'anglés al col·legi Nostra Senyora de Fàtima de Sueca, ha guanyat el Premi Llegir 2019 amb l'article “Complicitat”, on, “amb tendresa i originalitat, descriu les estones que ha passat llegint amb el seu fill des que era menut”.

La Fundació Bromera per al Foment de la Lectura ha impulsat per huité any consecutiu aquest reconeixement amb l'objectiu de “fomentar i difondre l'escriptura i la publicació d'articles sobre la importància de la lectura”.

El jurat ha acordat per majoria destacar amb el segon premi “La certesa del somriure”, “un article molt literari” que Cristina Marqués Ferrer, professora de valencià a l'IES Álvaro Falomir d'Almassora, ha dedicat al reconegut escriptor valencià Carles Cano.

El tercer guardó, dotat amb 200 euros, ha anat per a l'escriptor valencià Vicent Sanxis Martínez per l'article “Llegir per a escriure”, on fa referència a la influència que els llibres han tingut en el seu estil literari i en la decisió de dedicar-se a l'escriptura.

Altres guardons

Durant l'acte de lliurament de guardons, celebrat a la Casa de Cultura d'Alzira, es va atorgar també el XIV Premi d'Experiències de Foment de la Lectura. La distinció va recaure en el CEIP Lluís Vives d'Ontinyent, que va presentar Ens agrada llegir, un projecte que implica tota la comunitat educativa en el foment de la lectura.

Finalment, el XXI Premi d'Experiències d'Innovació Educativa en la categoria d'educació infantil i primària va ser per al treball titulat Carícies, del CEIP Ausiàs March de la Vall d'Uixó. En la modalitat d'educació secundària, el jurat va concedir el guardó a Dones i art, realitzat pel col·legi Nostra Senyora de Fàtima de Sueca.

També et pot interessar

stats