María Teresa Pérez, primera directora de l’Institut Gil-Albert

Tractarà d’aportar la seua “empremta personal” i la “mirada de dona” amb el suport “d’un gran equip”.

María Teresa Pérez Vázquez, en una imatge d'arxiu
María Teresa Pérez Vázquez, en una imatge d'arxiu / UMH

L’actual vicerectora de Relacions Institucionals de la Universitat Miguel Hernández d’Elx, María Teresa Pérez Vázquez, ha sigut designada directora de l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert, i es converteix així en la primera dona que el dirigeix.

Pérez Vázquez compatibilitzarà el nou càrrec amb el de vicerectora de la UMH i ha manifestat que tractarà d’aportar la seua “empremta personal” i la “mirada de dona” amb el suport “d’un gran equip”.

A més, ha destacat la tasca que es realitza al Gil-Albert des de sempre i especialment durant l’actual període de confinament, durant el qual ha valorat que s’haja continuat publicant. Segons ha dit, aquest institut té “capacitat d’influir en la societat” perquè encarna un projecte “amb gran repercussió en la societat” que, en la seua opinió, ha de protagonitzar a partir d’ara “un esforç especial per a arribar als joves”.

Nascuda el 27 d’abril de 1959 a Elx, la nova directora del Gil-Albert és llicenciada en Medicina per la Universitat de València i tota la seua vida professional ha estat unida als vessants docent, investigador i de gestió, primer a la Universitat d’Alacant i més tard a la Miguel Hernández d’Elx. A partir de 2011 va formar part de l’equip de govern del rector de la UMH Jesús Tadeo Pastor Ciurana com a vicerectora de Relacions Institucionals, càrrec que continua exercint.

Entre els nombrosos reconeixements que ha rebut estan el Premi al Compromís Social de l’Institut Superior de Ciències i Educació el 2019 i la medalla d’honor a la trajectòria de l’Ateneu Científic, Literari i Artístic d’Alacant el 2018. A més, el 2017 va ingressar en la Reial Acadèmia de Medicina de la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats