Maria de Medeiros, Palmera d'honor de Mostra de València

El festival estrenarà en Espanya ‘Aos Nossos Filhos’, la seua segona pel·lícula com a directora.

El festival reconeix així l'extensa i polifacètica trajectòria de l'actriu portuguesa amb major projecció internacional
El festival reconeix així l'extensa i polifacètica trajectòria de l'actriu portuguesa amb major projecció internacional / Mostra de València

La 35a edició de Mostra de València-Cinema del Mediterrani, que se celebra del 22 d'octubre a l'1 de novembre als cinemes Babel i La Filmoteca, entregarà la Palmera d'honor 2020 a l'actriu, directora, guionista i cantant Maria de Medeiros.

El festival reconeix així l'extensa i polifacètica trajectòria de l'actriu portuguesa amb major projecció internacional, ja que la seua faceta d'intèrpret es complementa amb les de directora i cantant. Maria de Medeiros rebrà la Palmera d'honor de Mostra de València-Cinema del Mediterrani en el marc de la clausura del festival. A més, l'actriu i directora oferirà una master class en Fundació Bancaixa, el dijous 29 d'octubre, a les 19:30 h.

La presència de Maria de Medeiros en el festival anirà acompanyada de l'estrena a Espanya de la seua segona pel·lícula de ficció com a directora, Aos Nossos Filhos, on aborda qüestions com l'homosexualitat i els nous models de família. Rodada al Brasil, és una subtil exploració de l'amor, la soledat, i les fissures en les relacions.

La Mostra de València no sols permetrà al públic descobrir el treball més recent de Maria de Medeiros com a directora, sinó que també projectarà per primera vegada a Espanya la seua última interpretació en el paper protagonista, en el film Ordem moral, de Mário Barroso, on dona vida de manera molt convincent a Maria Adelaide Coelho dona Cunha, hereva en la dècada de 1920 del periòdic més important de Lisboa, que dirigeix el seu marit. Vers solt en un entorn patriarcal i hermètic, s'enfronta a la família en saber que el marit es disposa a vendre el diari, propietat seua, a un consorci empresarial pròxim a l'extrema dreta.

El festival exhibirà set pel·lícules, seleccionades en col·laboració amb la mateixa Maria de Medeiros, que també inclou Capitanes de abril, el seu debut com a directora de llargmetratges, o títols recents i inèdits a Espanya com Dos Fridas, de la directora Ishtar Yasin, Viaje a Portugal, de Sérgio Tréfaut o Je ne suis pas mort, de Mehdi Ben Attia.

També et pot interessar

stats