Marala presenta "A la vora del riu mare", el primer single del seu nou disc

El grup, format per Selma Bruna, Clara Fiol i la pedreguerina Sandra Monfort, publica un avanç de Jota de Morir, un àlbum inspirat en els cants de batre i els balls de vetla valencians

El grup Marala, format per Selma Bruna, Sandra Monfort i Clara Fiol
El grup Marala, format per Selma Bruna, Sandra Monfort i Clara Fiol / MARALA - A la vora del riu mare

"A la vora del riu mare" és el primer avanç del nou disc de Marala, Jota de morir. Es tracta d'un tema inspirat fortament en una quarteta tradicional valenciana i que inclou una lletra emmarcada en temps de postguerra, on la mort i la destrucció formen part "d'un mateix riu que malgrat tot continua baixant ple d'esperança i vida".

Amb la producció musical de Pau Vallvé i la sonora de Jordi Casadesús, les tres components de Marala, Selma Bruna (Sant Cugat, Barcelona), Clara Fiol (Palma, Mallorca) i Sandra Monfort (Pedreguer, Marina Alta) s'han amarat de cants de batre, balls de vetla valencians, cançons de mort illenques i romanços per crear un disc reivindicatiu i esperançador.

En marxa des del 2018, debutaren el seu primer disc, A trenc d'alba, el 2020, amb el qual van fer una gira de més de seixanta concerts. El pròxim 23 de setembre presenten "Jota de morir", el qual inclou deu temes que són el resultat de la investigació que Marala ha dut a terme sobre el tractament de la mort en la música tradicional. Un equilibri entre referències, estructures i instruments tradicionals on també estan presents la distorsió de sons i apunts d'electrònica.

També et pot interessar

stats