Marala presenta en primícia en À Punt 'Jota de morir', el seu nou àlbum

Les tres joves publiquen un nou treball en què la mort és punt de trobada i pilar amb melodies electròniques i sintètiques

Marala presenta el seu nou disc, Jota de Morir, en Les Notícies del Matí / À Punt NTC

Marala ha visitat Les Notícies del Matí per a presentar en primícia el seu nou disc Jota de morir. En les veus de Sandra Monfort, Clara Fiol i Selma Bruna sonen cants de batre, balls de vetla valencians, cançons de mort illenques i romanços. Són alguns dels ingredients d’aquest nou treball en què la mort és punt de trobada i pilar.

Així, en aquest treball, una catalana, una valenciana i una mallorquina, amb una sola veu, reten homenatge a la mort, amb la voluntat de desmitificar-la i d'integrar-la en la vida. "La mort era un tema que ens permetia parlar de tradicions i de silenci, i ens permetia mostrar la ràbia i ensenyar allò que no se sol voler mirar", explica Fiol.

Deu cançons fetes amb molta cura i amb una riquesa musical que beu de les melodies tradicionals, però que es barreja amb la presència electrònica i sintètica, perquè les joves volien fer una cosa diferent del seu primer àlbum, A trenc d’alba, que era totalment acústic, i "presentar uns directes més punyents en què les nostres veus tingueren més presència", diu Bruna. 

Tot açò baix el magnetisme de les seues veus. Diuen que s’han inspirat en la música tradicional, però totes les cançons del disc són de collita pròpia, assegura Monfort.

També et pot interessar

stats