Manuel Molins, Premi d'Honor de les Arts Escèniques de la Generalitat

La gala d’entrega dels guardons es retransmetrà en directe, a partir de les 22:30 h, per la televisió i el web d’À Punt.

Manuel Molins està considerat una figura clau en la història del teatre valencià i un renovador de la dramatúrgia valenciana
Manuel Molins està considerat una figura clau en la història del teatre valencià i un renovador de la dramatúrgia valenciana

La Generalitat atorgarà al dramaturg Manuel Molins el Premi d'Honor de les Arts Escèniques de la Generalitat, com a reconeixement a la qualitat i a l'àmplia trajectòria d'aquest autor valencià.

El guardó serà lliurat el pròxim dilluns, 1 d'octubre, durant la gala dels Premis de les Arts Escèniques, que se celebrarà en el teatre Principal de València. 

La gala d’entrega, amb el títol Tots a Escena, serà retransmesa en directe, a partir de les 22:30 hores, per la televisió i el web d’À Punt, segons va confirmar la directora general d'À Punt Mèdia, Empar Marco. 

Manuel Molins, nascut a Alfara del Patriarca, està considerat una figura clau en la història del teatre valencià i un renovador de la dramatúrgia valenciana. Amb aquest premi es vol reconéixer el conjunt de la seua obra i la seua trajectòria "incansable i coherent tant personalment com professionalment".

Al llarg de la formació universitària i professional com a professor, dramaturg i assagista, Molins va formar part del primer Consell Assessor de Teatre de la Generalitat i de la Comissió de Dramatúrgia del Centre Dramàtic, i ha sigut professor de dramatúrgia de l'ESAD i en altres escoles privades de teatre.

Va fundar el Grup 49 de Teatre Independent i va recórrer amb els seus espectacles tant la Comunitat Valenciana com altres ciutats espanyoles, mentre que també va portar la gerència i programació de l'empresa privada Studio, SA.

Com a professor i acadèmic del teatre ha participat en nombrosos congressos, simposis o jornades d'estudis i pràctiques teatrals, i ha sigut jurat de diferents premis de teatre.

Ha publicat més de trenta obres originals i també ha fet versions de Shakespeare, T. Williams, Tankred Dorst, el poeta romà Ovidi o Mercè Rodoreda.

Molins ha obtingut més de vint premis i alguns dels seus textos han sigut traduïts a l'anglès, al francès, a l'italià o a l'eslové, mentre que la seua obra ha merescut una àmplia bibliografia d'anàlisi i estudis. A més, ha treballat amb diversos poetes i poemaris per a l'escena, com Vicent Andrés Estellés i Joan Fuster.

També et pot interessar

stats