Manuel Molins, Eva Dénia i Publicacions de la Universitat de València, guardonats amb els Premis Plaça 2020

El lliurament dels guardons tindrà lloc el 28 d’octubre a la plaça de l’Ajuntament durant l’acte d’inauguració d'aquesta cita literària.

La Plaça del Llibre ha decidit atorgar el Premi d’Honor 2020 a la trajectòria literària a l’escriptor i dramaturg Manuel Molins
La Plaça del Llibre ha decidit atorgar el Premi d’Honor 2020 a la trajectòria literària a l’escriptor i dramaturg Manuel Molins

Cada nova edició de la Plaça del Llibre arriba també amb una nova entrega dels Premis Plaça. En aquesta edició de 2020, la huitena, els guardonats seran el dramaturg Manuel Molins, la cantant Eva Dénia i el Servei de Publicacions de la Universitat de València.

En concret, la Plaça del Llibre ha decidit atorgar el Premi d’Honor 2020 a la trajectòria literària a l’escriptor i dramaturg Manuel Molins per la seua trajectòria literària.

Al llarg de la seua carrera, aquest autor ha publicat una trentena d'obres que han estat traduïdes al castellà, l’anglés, el francés, l’italià i l’eslové, entre altres llengües. A més, ha sigut guardonat en múltiples ocasions amb distincions com el Premi de la Crítica de teatre de l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana, el Premi Octubre de teatre, el Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians en huit ocasions i el Premi Ciutat de València en dues ocasions. L’any 2018, la Generalitat li va concedir el Premi d’Honor de les Arts Escèniques i també va rebre el Premi Miquelet d’Honor 2019 de mans de la Societat Coral El Micalet.

El premi a la difusió de la cultura valenciana anirà a la cantant, guitarrista i compositora Eva Dénia. La cantautora gandienca és una de les figures més importants del panorama musical valencià que, durant la seua trajectòria, ha escrit, traduït i musicat textos d’escriptores com Maria Beneyto o Lola Andrés, entre altres. En l’àmbit de la cançó ha liderat l’espectacle Sis veus per al poeta, fruit d’un muntatge musicoteatral al voltant de l’obra de Vicent Andrés Estellés.

Per últim, enguany el guardó a la trajectòria editorial serà per a Publicacions de la Universitat de València, que celebren el centenari i la fita d'acumular al catàleg vora 3.000 títols vius.

El lliurament dels guardons tindrà lloc el 28 d’octubre a la plaça de l’Ajuntament durant l’acte d’inauguració d’aquest gran aparador literari que tindrà lloc a la plaça de l’Ajuntament de València del 28 d’octubre a l’1 de novembre. Els premiats rebran una escultura ceràmica creada per Cristina Guzman Traver que representa un llibre i que l’artista crea de manera altruista.

També et pot interessar

stats