Manolo Valdés revisita les creacions clàssiques de Goya i Velázquez en una exposició a l’Opera Gallery de Madrid

L'artista valencià instal·lat a Nova York estrena aquest divendres una mostra amb quaranta obres

Obres de Manolo Valdés en la sala Opera Gallery de Madrid / À Punt NTC

Fa una dècada que el pintor i escultor Manolo Valdés no exposava a Madrid. L'artista valencià instal·lat a Nova York estrena aquest divendres una mostra amb quaranta obres a l'espai Opera Gallery. Valdés, als 82 anys, presenta nous treballs on torna a revisitar les creacions clàssiques de Goya i Velázquez. 

La visita rellamp de Valdés a Madrid li ha servit per a constatar que les seues obres estan on deuen estar: en la sala Opera Gallery. Torna l'escultor i pintor, un dels fundadors als anys seixanta de l'Equip Crònica, a jugar amb el verí creatiu. Cap senyal d'esgotament en una inspiració obsessiva de Valdés basada en allò que han representat els seus artistes admirats. “Isc al carrer i ho mire tot. Vaig veient d’on trec alguna cosa, no puc evitar-ho”, assegura. 

Les quaranta peces a exhibició evidencien l'afany delirant del valencià per reinterpretar obres de Velázquez, Matisse i Goya. Valdés atribueix contemporaneïtat a les noves criatures. La repetició l'ajuda a validar la voluntat artística. “Aquesta essència pròpia de la naturalesa, de ser imperfecta, és el que trobem a les obres”, explica la directora de l'espai Opera Gallery de Madrid, Belén Herrera. 

Tampoc renuncia a les tres dimensions i pinta com si esculpira i fa escultures com si foren retrats. La ceràmica, el vidre, la resina són materials que ha aprés a modelar per a dotar de cos i forma un esperit que, als 82 anys, rejoveneix.

També et pot interessar

stats